Gaslek in Oostende blijkt minder erg dan eerst gedacht

De gasleiding werd geraakt op het kruispunt van de Nieuwpoortsesteenweg met de Schoolstraat in de wijk Raversijde. © JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Omstreeks 19.30 uur kreeg de brandweer een melding van een gaslek in Oostende. Uiteindelijk bleek het minder erg dan eerst gedacht.

Een aannemer raakte een gasleiding tijdens werken op het kruispunt van de Nieuwpoortsesteenweg met de Schoolstraat in de wijk Raversijde. Het was de aannemer zelf die de brandweer verwittigde. Samen met de lokale politie van Oostende waren de hulpdiensten snel ter plaatse. Meteen werd ook gasmaatschappij Fluvius opgevorderd.

“In eerste instantie werd gedacht dat de middendrukleiding geraakt werd. Was dat het geval geweest, dan zou er gas uit de leiding spuiten aan vijf bar”, vertelt Peter Claeys van de gasmaatschappij. “Bij aankomst bleek het om de lagedrukleiding te gaan en dat maakt een wereld van verschil. Wat coating op het lek moet volstaan om dat te dichten. Bij middendruk moeten we schakelen in Middelkerke en dan heb je al snel vijf man nodig. Met mij alleen zal het nu wel volstaan.”

De brandweer en de politie konden na een kwartier met een gerust hart vertrekken en het lek werd gedicht. Niemand ondervond hinder. (JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier