Gasfactuur nekt zwembad: Ter Leie vroeger dan gepland definitief dicht

Zwembad Ter Leie gaat in oktober al dicht in plaats van eind dit jaar. © Google Street View
Redactie KW

Door de stijgende energieprijzen gaat het zwembad Ter Leie op het stadsdomein Oosthove in Wervik vroeger dan gepland definitief dicht.

Zwembad Ter Leie zou eind dit jaar definitief dichtgaan, maar dat zal nu vroeger het geval zijn. “Normaliter zullen we begin oktober voorgoed de deuren sluiten”, zegt schepen van Sport Geert Bossuyt (Vooruit). “Het is eigenlijk onverantwoord om het zwembad nog enkele maanden open te houden.”

“De prijzen voor gas en elektriciteit zijn gigantisch hoog. Vorig jaar bedroeg de gasfactuur van september tot eind december 90.000 euro. Nu wordt dat voor die vier maanden geraamd op ongeveer 150.000 tot 200.000 euro. Er komt tijdens het publiekszwemmen ook weinig volk. We zaten samen met het bestuur van de Wervikse Zwemclub. We hadden de club de belofte gedaan dat we zouden open blijven tot 18 december.”

Compenseren

Het bestuur van de zwemclub zat dinsdagavond samen en besliste na de vakantie niet meer te starten. “Vanuit de stad gaan we de leden van de zwemclub compenseren. We zullen de helft van het lidgeld terugbetalen”, aldus Geert Bossuyt. “We bespreken dat maandag op het schepencollege.”

Er zijn niet alleen de stijgende energieprijzen. “Er is ook een tekort aan redders”, zegt de bevoegde schepen. “Een redster nam deel aan een examen bij de stad Ieper, is geslaagd en vond een andere job in het zwembad daar. We betaalden tot 6.000 euro aan jobstudenten en willen dat de komende maanden niet meer.”

Afscheidsfeestje

De zwemclub had ter gelegenheid van de sluiting een ‘afscheidsfeestje’ voorzien. “Dat vindt plaats en de stad zal dit betalen”, aldus Geert Bossuyt.

Het zwembad is nu enkel nog open voor het publiekszwemmen. De scholen trekken naar Komen en Menen. Inwoners kunnen daar ook terecht tegen het inwonerstarief. Het stadsbestuur van Wervik sloot hiervoor een samenwerkingsovereenkomst af. In Komen kunnen inwoners van Wervik op vertoon van hun identiteitskaart genieten van hetzelfde tarief als dit van de inwoners van de stad Komen-Waasten. In Menen is dat ook zo maar daar moeten inwoners uit Wervik wel één keer per jaar een sportkaart van 1,50 euro aankopen. (Erik De Block)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier