GAS-boetes als afschrikmiddel tegen visdiefstal uit Tieltse Ringlaanvijver

© TVW
Redactie KW

Naar alle waarschijnlijkheid zal de Tieltse gemeenteraad in de zitting van donderdagavond 7 november een aanvullend politiereglement goedkeuren dat paal en perk moet stellen aan de vele diefstallen van vis uit de Ringlaanvijver in Tielt.

Naar analogie met het geldende politiereglement op domein Ter Borcht in Meulebeke zal ook in Tielt het doden en/of meenemen van vissen en nachtelijk hengelen strafbaar worden gesteld. “Overtreders riskeren een GAS-boete”, zegt schepen van Sport Hedwig Verdoodt (CD&V). In Meulebeke (politiezone Midow) krijgen malafide hengelaars boetes tot 350 euro.

Stok achter de deur

Het nieuwe politiereglement klinkt de Tieltse hengelclubs Molenlandvissers en Zalmvissers als muziek in de oren, omdat de politie nu een stevige stok achter de deur heeft als er een inbreuk wordt vastgesteld. De verenigingen investeren jaarlijks enkele duizenden euro’s om karper en brasem uit te zetten in de Ringlaanvijver, maar de vissen verdwijnen zienderogen.

SP.A Tielt heel tevreden

Ook oppositiepartij SP.A, die de kwestie meermaals aankaartte in gemeente- en politieraad, kraait victorie. “We zijn tevreden dat ons blijvend aandringen nu toch zijn vruchten afwerpt, en de gemeenteraad het politiereglement met GAS-boetes zal goedkeuren tegen deze illegale vissers”, aldus raadslid Simon Bekaert.

(TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier