Garnaalvissers te paard en stoetkarren geven extra kleur aan BK tijdrijden Koksijde

Garnaalvissers te paard zorgen voor couleur locale. © foto MVQ
Redactie KW

Alle wielersupporters kijken vol spanning uit naar het BK tijdrijden op 20 augustus in Koksijde. Alleen zullen ze deze spannende wedstrijd deze keer thuis op het scherm moeten volgen. Toch doet het Lokaal Bestuur Koksijde een extra inspanning om iedereen ook thuis van de sfeer te laten proeven.

De wedstrijd met het kruim van de tijdrijders wordt op donderdag 20 augustus vanaf 12.30 uur live uitgezonden op Sporza en sporza.be. Zo kunnen alle wielerliefhebbers thuis vanop de eerste rij op een veilige manier van de wedstrijd genieten. Start- en aankomstzone zijn sowieso niet toegankelijk voor het publiek. Toeschouwers zijn welkom op het parcours, maar dienen een mondmasker te dragen en de sociale afstand te respecteren.

Politie Westkust, Koksijdse coaches en brandweermannen zullen worden ingezet om de opvolging van de maatregelen te controleren. Burgemeester Marc Vanden Bussche: “Koksijde voorziet een beetje extra ‘kleur’ voor de tv-kijkers en plaatst op het parcours een 10-tal stoetkarren die normaal meegaan in de Garnaalstoet (Neptunus, Normandie, Roesschaert, Koning Garnaal, Strandcabine, vissershuisje en enkele reuzen). Een leuke knipoog naar onze gemeente.

Ook de garnaalvissers te paard, immaterieel cultureel erfgoed UNESCO, komen even piepen tijdens de wedstrijd. Om het parcours helemaal koersklaar te maken werd dinsdagmorgen nog op 2 plaatsen een extra asfaltlaag voorzien op een risicovolle strook. Veiligheid voor alles!” (MVQ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.