https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Garagist Dries Masschaele uit Jabbeke dringend op zoek naar nieuwe werkplaats

Dries Masschaele en carrossier Geert Dewulf zijn op zoek naar een nieuwe locatie voor hun werkzaamheden. © WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Garagist Dries Masschaele uit Jabbeke zit met de handen in het haar: zijn werkplaats in de industriezone Vlamingveld is verkocht en hij moet er voor het einde van het jaar weg. “Als ik tegen dan niets anders vind, speel ik al mijn klanten kwijt”, zucht hij.

Dries Masschaele (55) werkt vier vijfde als mecanicien in de haven van Zeebrugge, maar is daarnaast ook al 30 jaar zelfstandig garagehouder in bijberoep. “Waarvan 25 jaar op deze locatie. In al die tijd heb ik een aardig cliënteel opgebouwd: toch zo’n 400 klanten. Ik doe alle dagen het onderhoud van een drie- à viertal wagens”, klinkt het. Maar daar dreigt nu dus een einde aan te komen. Dries’ werkplaats in de industriezone Vlamingveld maakt straks plaats voor een nieuwbouw en hij moet er weg. “Het pand moet eind december leeg zijn. Als ik tegen dan nog niets anders gevonden heb, speel ik al mijn klanten kwijt en moet ik mijn bijberoep stopzetten”, zucht Dries.

Hij zoekt een bescheiden werkplaats waar hij in alle rust voort aan wagens kan blijven sleutelen. “Iets tussen de 50 en 300 vierkante meter.”

Moeizame zoektocht

“Mijn huidige werkplaats is 650 vierkante meter, maar zoveel ruimte heb ik eigenlijk niet nodig”, aldus Dries. De zoektocht verloopt echter moeizaam. “Doordat je met olie en vetten werkt, kan je natuurlijk niet zomaar overal garage houden. Opnieuw een industriegebied zou ideaal zijn, of misschien heeft er iemand wel een garage ter beschikking of is er ergens een garagist die binnenkort met pensioen gaat en dit leest. Ik woon zelf in Zerkegem, maar het mag gerust ook ergens in de omgeving van Brugge zijn”, zegt Dries.

Het ideale scenario is eigenlijk een garage met spuitcabine

Hij werkt in zijn atelier ook samen met een carrossier. “Het ideale scenario is dus een garage met spuitcabine”, aldus Dries, “maar dat lijkt al helemáál onbegonnen werk.” Hij hoopt dat er snel een oplossing uit de bus komt. “Want ik zou het enorm spijtig vinden als ik mijn passie na 30 jaar moet stopzetten uit noodzaak.”

Dries Masschaele is te bereiken op het nummer 0475 54 63 50.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten