Garage Tack in Waregem maakt plaats voor handelsruimte en appartementen

Maxime Vandenabeele neemt de commercialisatie op zich. (foto PNW)
Maxime Vandenabeele neemt de commercialisatie op zich. (foto PNW)
Redactie KW

Nog deze maand gaat de voormalige garage Tack Gebroeders langs de Vijfseweg in Waregem tegen de grond. De site van zo’n 6.000 m² wordt omgevormd tot kantoorruimte en appartementen. “Achteraan het gebied ligt een ruime groenzone, wat een serieuze meerwaarde betekent”, klinkt het.

Hoewel het gebouw en de omgeving er tegenwoordig wat verloederd bijliggen, is de site van de Gebroeders Tack langs de Vijfseweg een begrip in Waregem. De voormalige garage staat al bijna dertig jaar leeg, sinds de autoactiviteiten een onderkomen aan de overzijde van de straat vonden. Na verschillende decennia droeg de familie Tack de Peugeot-garage over aan de Automotive Group Duran. De oude site bleef werkloos achter, tot nu. De familie Tack gaat het terrein omvormen tot een combinatie van kantoorruimte en appartementen.

Veel handelsruimte

Het projectontwikkelingsbedrijf van Harry Vandenabeele, wiens echtgenote Stéphanie één van de enige nabestaanden van de familie Tack is, tekende de plannen uit. Er zal ruimte zijn voor zeven appartementen en 2.400 vierkante meter aan handelsruimte. Zoon Maxime Vandenabeele neemt de commercialisatie op zich, als makelaar bij Axel Lenaerts Makelaars. “Voor de handelsruimte kijken we in de richting van de medische sector, vanwege de nabijheid van het O.L.V. van Lourdesziekenhuis, zoals een kinesist of tandarts. Maar voor vrije beroepen, zoals een notaris, zien we ook mogelijkheden.”

Een projectbeeld.© gf
Een projectbeeld.© gf

Twee woningen aan de linkerkant van de site blijven wegens de erfgoedwaarde behouden, net als de groenzone achteraan het gebied. “Dat is een serieuze troef. De eigenaars van de woongelegenheden zullen kunnen genieten van een adembenemend uitzicht”, maakt Maxime zich sterk. De appartementen, die zich op de derde verdieping bevinden, hebben een oppervlakte van 65 tot 130 vierkante meter en beschikken over ruime terrassen. De kantoorruimte is dan weer op het gelijkvloers en de onderste verdiepingen te vinden. In de kelder is er parkeerruimte en op het terrein worden laadpunten voor elektrische wagens voorzien. De klimaatambities komen ook terug op het dak, want het gebouw krijgt een groendak.

Timing

Over de timing van het project bestaan nog enkele vraagtekens. Vast staat wel dat de afbraak van de huidige gebouwen nog deze maand start. In afwachting van de sloop mocht een graffiti-artiest het beste van zichzelf tonen op de muren van de voormalige garage. De ontwikkelaars hopen dat de ruwbouw er tegen de jaarwisseling staat. (PNW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier