Game leert zorgpersoneel hoe je jezelf beschermt

Laurens Kindt

Met een onlinespel wil de jonge Kortrijkse startup Greygin zorgverleners in woonzorgcentra leren hoe ze op een correcte manier hun beschermingsmateriaal moeten gebruiken.

In samenwerking met Liantis ontwikkelden Brecht Kets en Mike Ptacek van Greygin een nieuwe game waarin de virtuele veiligheidscoach Lisa aan zorgverleners uitlegt hoe ze hun beschermingsmateriaal correct moeten gebruiken. Volgens de ontwikkelaars is daar nood aan omdat de informatie die daarover momenteel beschikbaar is omslachtig is of de hulpverleners eenvoudigweg niet bereikt. “Nochtans is het belangrijk om communicatie begrijpbaar en vlot te laten verlopen zodat iedereen op de hoogte is van de juiste procedures. Verspreiden van correcte informatie rond het gebruik en dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen is essentieel”, vinden ze.

Wie het spel opent, komt in een interactieve leerervaring terecht die bestaat uit twee modules. Elke module duurt zo’n vijf minuten. Lisa de veiligheidscoach helpt je je personage te configureren en te navigeren in het spel. Dan start de opleiding zelf. De game is gratis en specifiek bedoeld voor zorgverleners. De game vind je hier: https://playitsafe.eu/corona-pbm-zorg/.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.