Galabal Moeder Brecht verhuist naar Stal De Ruiter in Roeselare

Praeses Dries Timmerman, Vice-Praeses Bjorn Ameloot, Penningmeester, Renaat Schouteeten, Secretaris Joren Vanderhaeghe, Zedenmeester Mathieu Depoorter, Schachtentemmer Robin Derycke, Sport & Cultuur Stijn Degroote, Public Relations Lieven Dever, Cantor Jens Doom en peter Sebastiaan Naeyaert. © (Foto SB)
Redactie KW

Het 25ste galabal van Moeder Brecht vindt deze keer niet in het vertrouwde Fabriekspand plaats. Voor deze zilveren editie wijken ze op zaterdag 10 februari uit naar Stal De Ruiter. “Een unieke locatie die nog wat extra cachet zal geven aan dit feestelijke gebeuren”, klinkt het.

“We wilden er dit keer werkelijk iets speciaals van maken”, aldus Sebastiaan Naeyaert (25), die sinds 4 jaar als peter, binnen de werking van deze studentenvereniging, een ondersteunende en adviserende functie heeft.

Wauw-effect

“De mogelijkheden van deze exclusieve locatie sluiten meer aan bij hetgeen we voor ogen hadden. De infrastructuur spreekt tot de verbeelding en de glazen achterwand zal onze gasten bij het binnenkomen overdonderen.” Sebastiaan is ervan overtuigd dat het ‘wauw-effect’ niet onbelangrijk is bij dit soort gelegenheden. “Net als bij de vorige edities hopen we te scoren met onze uitgebreide cocktailbar en ook de stijlvolle champagnebar zal onze dorstige gasten weten te bekoren. We twijfelen er niet aan dat de fameuze sounds van DJ Bonny, DJ Vjeetn en DJ Brnt de feestvierders uit hun dak zal laten gaan terwijl Unlimited Concepts het schitterende lichtspektakel verzorgt.”

Traditie

“Dit galabal is voor onze leden, die meestal bij Vives studeren, de traditionele afsluiter van hun partiële examens. Er wordt enorm naar toegeleefd en elk jaar kunnen we rekenen op meer dan 2.000 man. Ook onze One Night Party in de Warande in Diksmuide trok dit jaar ruim 1.700 gasten.” Sebastiaan is in 2010 als schacht lid geworden. Je aansluiten bij een studentenclub, geeft een meerwaarde aan je studentenleven. Het schept een hechte band voor het leven. De dopen vallen wel mee hoor”, grijnst deze levensgenieter. “Dat is gewoon eventjes op de tanden bijten.” Sebastiaan was zelf trouwens twee jaar secretaris en één academiejaar de feest-praeses van dienst. “Moeder Brecht bestaat sinds 1989 en werd opgericht door graduaten landbouw. De meeste studenten hebben dezelfde landbouwachtergrond en zitten qua mentaliteit en bezigheden op dezelfde golflengte. Elk jaar krijgen we 40 à 45 nieuwe leden bij. Als iemand weggaat, wordt die spontaan vervangen”, besluit deze landmeter die zich tijdens zijn vrije tijd graag richt op het organiseren van evenementen. “Ut vivat, crescat et floreat, wat zoveel wil zeggen als om te leven, groeien en bloeien.” Het galabal vindt plaats op zaterdag 10 februari vanaf 21.30 uur in Stal De Ruiter, Zilverbergstraat 171. Kaarten zijn te verkrijgen bij alle praesidiumleden en o.a. in De Vagant.

(KK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.