Gaia start bewustmakingsactie omtrent sterilisatie van katten in Brugge

Met de katmobiel 'Oscar, de geknipte kat' wilde GAIA aandacht vragen over het probleem van zwerfkatten. © PM
Redactie KW

Op de zaterdagmarkt op het Brugse Zand trapte Gaia zijn eindejaarsactie op gang. Met de katmobiel ‘Oscar, de geknipte kat’ vestigde de organisatie de aandacht van voorbijgangers op de campagne omtrent het steriliseren van katten. Schepen van dierenwelzijn Mathijs Goderis kwam hun actie steunen.

“Jaarlijks komen in ons land meer dan 30.000 katten in een asiel terecht“, verduidelijkt Joris Boone van de dierenrechtenorganisatie. “Het probleem omtrent niet-gesteriliseerde huiskatten is veel groter dan de meeste mensen kunnen vermoeden!” Schepen van dierenwelzijn Goderis wijst op het feit dat veel particulieren hun katten niet steriliseren. “De populaties van zwerfkatten proberen wij vanuit de stad onder controle te houden door bij systematische vangacties katten te steriliseren of te castreren. Maar het is van het grootste belang ook particulieren te overtuigen om daar ook voor hun eigen huiskat werk van te maken!”

Gewezen op het feit dat het steriliseren van een kat een aardige duit kost, benadrukt de schepen: “Er wordt overwogen om wie het minder breed heeft de gelegenheid te bieden om hun huisdier gratis of aan sterk verminderde prijs te laten behandelen. De Brugse vzw Beestjes in Nesten zou in dat geval bij dat project betrokken worden.” De schepen wijst nog op de wettelijke verplichting omtrent het steriliseren van katten. “Maar met onze actie willen wij mensen vooral bewustmaken van de voordelen, zowel voor henzelf als voor de dieren in kwestie”, besluit Joris Boone.

(PM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier