Gaia parkeert Katmobiel op markt van Komen

Joris Boone lokte veel bekijks met ‘zijn’ katmobiel.© Christophe Lefebvre
Joris Boone lokte veel bekijks met ‘zijn’ katmobiel.© Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Een opmerkelijke verschijning zorgde afgelopen weekend voor heel wat bekijks op de Komense markt. De Katmobiel kwam er langs om mensen wegwijs te maken in de leefwereld van katten en er het belang van sterilisatie aan te tonen.

Een gigantische kat op een felpaarse bestelwagen, het was voor de bezoekers van de markt bijna onmogelijk om naast de Katmobiel te kijken. Het merkwaardige voertuig met al even merkwaardige aankleding is een initiatief van dierenwelzijnsorganisatie Gaia.

“Sinds 2018 is het voor iedereen een verplichting om katten te laten steriliseren, wat absoluut noodzakelijk is voor de gezondheid van de dieren. Helaas is het voor heel wat mensen nog altijd onduidelijk waar ze zich moeten richten of hoe ze het moeten aanpakken.”

Petitie

Joris Boone (35), de chauffeur van de Katmobiel, is voor Gaia aan de slag als KatMan. “Onze wagen springt in het oog en dan komen mensen er natuurlijk eenvoudiger op af. De drempel wordt op die manier zo laag mogelijk te houden. We zijn hier op uitnodiging van de gemeente, die met onze aanwezigheid haar engagement voor het dierenwelzijn in de verf wilde zetten. We gaan natuurlijk ook veel verder dan enkel maar informatie uitdelen via onze Katmobiel. Tot op heden is sterilisatie dan wel verplicht, het is en blijft een erg dure aangelegenheid. We verzamelden dan ook al meer dan 65.000 handtekeningen in een petitie om het BTW-tarief voor de ingreep van 21 naar 6 procent te brengen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier