Gaëlle Sauvillers is kandidate Miss West-Vlaanderen: “Mijn leven staat in het teken van paarden”

Gaëlle Sauvillers: “Ik zal een miss zijn die niet bang is om haar handen vuil te maken.” © (Foto Coghe)
Trui Lievens
Trui Lievens Medewerker KW

Gaëlle Sauvillers (23) is kandidate voor Miss West-Vlaanderen. “Als model ben ik echt een ‘bleuke’”, bekent Gaëlle. Maar aan ambitie ontbreekt het haar niet. Als miss-kandidate wil ze zich namelijk met haar grote liefde, de paarden, inzetten voor mensen met autisme.

Gaëlle Sauvillers verhuist binnenkort met haar mama Isabel Joseph en stiefpapa Didier Deylgat naar Ichtegem. Daar beginnen Gaëlle en mama Isabel een privéstal met paarden. Daarnaast zijn Isabel en Didier de uitbaters van Salons Ten Boogaerde. Gaëlle heeft met Lomani (20), Killian (24) en Liam (14) nog drie broers. Ze studeerde af als kapster, maar werkt nu als jockey en professioneel trainster van koerspaarden bij Ecurie Campus in Laarne. “Mijn leven bestaat uit paarden”, vat Gaëlle samen.

“Het is mijn droom om ooit een eigen organisatie te starten waar mensen met autisme met paarden in contact kunnen komen. Persoonlijk ken ik veel kinderen met autisme en het is ongelofelijk hoe ze helemaal opleven bij paarden. Naast negen koerspaarden heb ik ook nog Eclat, een gewezen renpaard dat ik heb gered van het slachthuis. Maar hij is perfect in te zetten met kinderen: naast een ritje maken, kunnen ze hem eten geven, de stal kuisen… dat geeft hen verantwoordelijkheid.”

Miss België

Een mooi doel dat het altijd goed doet bij verkiezingen. “Maar die droom was er al lang voor Miss West-Vlaanderen en Miss België”, weerlegt Gaëlle, die ingeschreven werd door een vriendin. “Ik heb lang getwijfeld, want ik vond een missverkiezing altijd een ‘vleeskeuring’ zonder meer. Dat taboe wil ik nu doorbreken: dat een miss ook iemand mag zijn die niet bang is haar handen vuil te maken.”

“Doordat die vriendin vorig jaar zelf deelnam, heb ik nu zicht op het vele werk dat een kandidaat-miss te wachten staat. Gelukkig zijn mijn ouders heel gedreven. Mijn moeder is niet alleen mijn sponsor, ze is ook mijn manager, ongelofelijk waar ze mij allemaal naartoe sleept”, lacht Gaëlle. “Ik deed al acte de présence bij een boksmatch van Delfine Persoon en op zaterdag 24 juli sta ik op het podium met de ploeg van KV Oostende, ook een sponsor.”

Preuts

De verkiezing van Miss West-Vlaanderen vindt plaats in oktober. Daarnaast zijn er nog titels te winnen, die allemaal doorstromen naar de verkiezing van Miss België. “Zo wil ik graag Miss Charity worden, dat past helemaal bij mijn droom. Maar ik streef er ook naar om Miss België te worden, al besef ik dat dat een fulltimejob is”, bekent Gaëlle. “In vergelijking met andere meisjes ben ik op het gebied van modellenwerk echt een bleuke. En ik ben ook wat preuts, niet iedereen hoeft alles van mij te zien op sociale media. Die grens bewaak ik.”

In de toekomst ziet ze wel een carrière voor haar weggelegd als tv-presentatrice. “Zoals Dina Tersago”, aldus Gaëlle die alvast belangrijke troeven in handen heeft. “Ik kan goed praten, heb karakter en doorzettingsvermogen. En wat mijn uiterlijk betreft zijn mijn opvallende ogen mijn belangrijkste troef.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.