Gabrielle D’Hondt viert 101ste verjaardag in Maria Rustoord in Ingelmunster

Gabriella is blij met de attenties die ze ontving. (foto FODI)©FODI
Gabriella is blij met de attenties die ze ontving. (foto FODI)©FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Op vrijdag 22 januari werd Gabrielle D’Hondt uit de Hugo Verriestlaan in het wzc Maria Rustoord 101 jaar. De eeuwelinge kon kort bezoek ontvangen. De dienst animatie liet haar verjaardag niet zomaar voorbij gaan.

Veel bezoek is niet mogelijk in het wzc Maria Rustoord, zodat een delegatie van het gemeentebestuur ook niet kon langsgaan om de eeuwelinge te feliciteren en enkele geschenken te overhandigen. Toch liet de gemeente geschenken bezorgen, waaronder bloemen en een attentie van De Sneukeling.

De dienst animatie vergat Gabrielle evenmin. Op donderdagnamiddag was er voor elke bewoner van de Hugo Verriestlaan biscuittaart met koffie. De bewoners moesten allemaal op de eigen kamer blijven en kregen daar hun taart. De kamer van Gabrielle was versierd. Haar man woont ook op de afdeling, maar verblijft in een andere kamer. Hij mocht bij zijn vrouw zijn tijdens het korte feestje. Op donderdag was er voor de laatste dag bezoek toegelaten. Zo konden ook de zoon en schoondochter dit bijwonen weliswaar met de nodige afstand. Gabrielle kreeg een mand met verzorgingsproducten aangeboden van het wzc Maria Rustoord. Volgens de dienst animatie is Gabrielle nog behoorlijk kras en houdt ze van een kopje koffie.

Twee kleinkinderen

Gabrielle is de echtgenote van Jean Bourgeois (95), waarmee ze vele jaren in de Koning Boudewijnstraat op de Sint-Amandswijk woonde. Ze heeft één zoon Dirk, getrouwd met Marijke Claus, die op de Hoevewijk woont. Er zijn twee kleinzonen (David en Mathieu) en vijf achterkleindochters (Marie-Lou, Isaline, Amber, Silke en Samira). Vorig jaar vierde Gabrielle haar 100ste verjaardag in het kortverblijf van het wzc Maria Rustoord. Eén dag later kreeg ze een eigen kamer toegewezen en sindsdien is dat haar vaste verblijfplaats geworden. (Patrick D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier