Gaan we binnenkort zo op restaurant? Restaurant De Roos geeft het voorbeeld

Bediening en koken met mondmaskers, wanden tussen de tafeltjes, continu ontsmetten: wordt dit straks het nieuwe normaal als we op restaurant gaan? Restaurant De Roos in Nieuwpoort is er alvast meer dan klaar voor.

In restaurant De Roos zijn ze al helemaal klaar om bezoekers weer te ontvangen, mét respect voor de social distancing. © foto DVL

Voor de uitbaters van restaurants en cafés wordt het stilaan de hoogste tijd dat zij de deuren opnieuw kunnen openen. Maar dat ons restaurant- en cafébezoek niet meer zal zijn zoals voorheen, staat nu al vast. Steve D’Hoedt en Natacha Vandamme van restaurant De Roos op de Kaai in Nieuwpoort hebben alvast niet gewacht op het go-sein van de Nationale Veiligheidsraad om zich meer dan degelijk voor te bereiden.

“We hebben alvast samen met twee Roeselaarse bedrijven – Standplus en beMatrix – de oplossing gevonden om de social distancing te garanderen zonder aan sfeer in te boeten”, legt Steve uit. “Dankzij het plaatsen van elf door de bedrijven ontworpen modulaire scheidingswanden, zeven binnen en vier op het terras, kunnen we plaats bieden aan 44 klanten. Zonder de wanden en met respect voor de social distancing maatregel, was er slechts plaats voor 24.”

Oplossing op maat

De wanden hebben het grote voordeel dat ze naadloos aansluiten op de stijl van de zaak. “Inderdaad, onderaan zit een print, afgestemd op onze huisstijl en aan de bovenkant zit transparant plexiglas verwerkt om de openheid te bewaren. In het paneel zit bovendien de menukaart langs beide zijden geïntegreerd. Echt een oplossing op maat. We kunnen de panelen bovendien huren, wat het in deze moeilijke tijden allemaal een stuk goedkoper maakt”, voegt Natacha eraan toe.

De originele wanden zijn slechts een deel van de maatregelen. “Hiermee zorgen we voor privacy, maar uiteraard gaan we bedienen en koken met mondmaskers aan, zijn er voldoende mogelijkheden om de handen en materiaal te ontsmetten en hebben we markeringen op de vloer aangebracht. En nu hopen dat we vlug open mogen”, besluiten Steve en Natacha.

(DVL/ foto DVL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.