Ga zaklopen of koekhappen tijdens het Weekend van het Volkscafé

Redactie KW

Een tachtigtal volkscafés in de Westhoek en Frans-Vlaanderen stelt zich open tijdens de derde editie van het Weekend van het Volkscafé, van 4 tot 6 april.

De uitbaters sloegen de handen in elkaar om hun vaste klanten een weekend lang te verwennen en het grote publiek te laten kennismaken met de typische sfeer van de bruine kroeg.

Over de grens

Het grote succes van de eerste twee edities zorgde ervoor dat de activiteiten zich een stuk hebben uitgebreid. Het Weekend van het Volkscafé begon ooit in Poperinge, Heuvelland, Alveringem en Vleteren, maar heeft zich intussen uitgebreid tot in Langemark-Poelkapelle en Lo-Reninge. Maar het Weekend van het Volkscafé trekt ook over de grens. In Frans-Vlaanderen nemen 20 cafés deel.

Tijdens het Weekend van het Volkscafé kunnen de bezoekers onder meer deelnemen aan activiteiten zoals koekhappen, mastklimmen, zaklopen, steekspelen, eiersmijting en pijproken, maar er staan dit weekend nog veel meer ontspanningsmogelijkheden op het programma.

De Gouden Sanseveria

Met de Gouden Sanseveria wil het Weekend van het Volkscafé symbolisch de uitbaters een hart onder de riem steken. Die Verdammte Spielerei, een bijzondere fanfare onder leiding van een atypische tamboer-majoor, zal tijdens het weekend de regio doorkruisen en een willekeurig aantal volkscafés bezoeken. Daar zullen ze de Gouden Sanseveria overhandigen aan de mensen die het hele jaar door een verdienstelijke inzet leveren in de volkscafés.

Het volledige programma van het Weekend van het Volkscafé vind je in de brochure die je kan afhalen bij elke dienst voor toerisme in de Westhoek. Voor meer info kan je ook terecht bij Toerisme Westhoek via 050 30 55 00 of op de website www.toerismewesthoek.be/weekendvanhetvolkscafe. (RVL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.