Ga op gastronomische wandeling tussen de hopscheuten en het Sixtusbier

Je krijgt meer uitleg over de teelt van hopscheuten. © RVL
Redactie KW

Wil je jouw gasten eens verrassen en verwennen met een menu met hopscheuten als topingrediënt? Neem dan zeker deel aan een gastronomische wandeling op zaterdag 15 februari.

Je wordt vanaf 9.30 uur verwacht bij hoppebedrijf Lemahieu, Kallestraat 33 in Westvleteren. Parkeren doe je best bij NV Pyck, Kallestraat 32A. Gastvrouw Liesbeth ontvangt je met een warm kopje koffie en koekje. Daarna ga je de serres in voor wat uitleg rond de teelt van hopscheuten. De vers geplukte scheuten gaan naar de keuken waar je een handje mag helpen tijdens de bereiding van een maaltijd op niveau! De recepten neem je mee naar huis. Bij het aperitief zijn er verschillende hapjes en daarna het hoofdgerecht. Er is de nodige aandacht voor streekproducten en natuurlijk komen enkele befaamde streekbieren op tafel.

Na de maaltijd is er nog een gids die je wat meer vertelt over de geschiedenis van de abdij. Je sluit af in stijl bij Ateljee 5 voor een heerlijke ambachtelijke ijscoupe op basis van Sint-Sixtusbier. Kostprijs is 70 euro p.p. Inbegrepen: Koffie en koekje bij ontvangst, rondleiding, maaltijd en dranken bij de maaltijd, gidsenbeurt, ijscoupe.

Inschrijven verplicht bij de dienst Cultuur & Toerisme, Veurnestraat 4, 8640 Vleteren. Tel. 057/40 09 01, toerisme@vleteren.be. Inschrijven kan tot 12 februari.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier