G-voetballertjes uit Marke stellen hun outfit voor 2019 voor

© EDB
Redactie KW

Op een avond waar verschillende mensen uit sport en politiek aan het woord kwamen, stelden de jongens van G-voetbal Marke hun nieuwe outfit voor.

Voor de spelertjes ten tonele kwamen, waren praattafels over G-voetbal, dit met ex-judoka Gella Vandecaveye, ex-voetballer en trainer Paul Van Himst, Hannes Verbruggen (kapitein KVK), Oshin Derieuw (Wereldkampioene boksen lichtgewicht), Minister President Geert Bourgeois, Anne D’Ieteren (voorzitter Paralympics Belgium), Gouverneur Carl Decaluwé, burgemeester van Kortrijk Vincent Van Quickenborne, sportarts bij AZ Groeninge Dr Pieter Volcke, Miss België 2019 en nog verschillende anderen, zelfs ook uit Nederland.

Meer G-sport

Tijdens de praattafels kwam duidelijk naar voor dat elk kind het recht heeft om aan sport te doen. Volgens cijfers is het G-voetbal in Nederland al meer ingeburgerd dan in België. Daar zijn er 40.000 G-sporters terwijl er maar 8.000 zijn in België. Volgens Minister-President Bourgeois krijgen alle federaties over Vlaanderen subsidies als ze G-sport organiseren. Velen waren het over eens om op beleidsniveau nog meer te doen voor G-voetbal.

Op de voorstellingsavond werd Gella Vandecaveye voorgesteld als nieuwe meter van G-voetbal Marke, dit ter vervanging van Justine Dejonckheere. Peter van de ploeg is nog altijd Jean-Marie Pfaff, die woensdagavond niet kon aanwezig zijn omdat hij in Mexico was.

Op het einde van de avond konden de spelertjes uiteindelijk hun outfit voorstellen.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier