G-team KOG Stasegem krijgt steun van Metal Fest

Redactie KW

G-team KOG Stasegem is voor de eerste keer een van de goede doelen van het Metalfest ‘Devils Rock For An Angel’. “Daarmee kunnen we de aankoop van allerhande materiaal bekostigen”, zegt voorzitter Rik Knockaert van G-Team Recreas KOG Stasegem.

‘Devils rock for an angel’, dat onlangs voor de zesde keer plaats had in Zillebeke, is een metalfest waarvan de volledige opbrengst naar goede doelen gaat. Het feest wordt gestuurd door gemotiveerde mensen met het hart op de juiste plaats.

“Volgende doelen nemen wij nauw ter harte: Villa Rozerood. Dat is een zorghotel in De Panne voor kinderen met een levensbedreigende ziekte die samen met hun ouders, broers/zussen een mooie ontspannen vakantie mogen beleven en Saying goodbye in Kortrijk, een kamp onder leiding van therapeuten dat mensen op weg helpt om het verlies van dierbaren beter te kunnen plaatsen”, vertelt Didier Declercq, organisator van het metalfestival. Daar komt nu voor de eerste keer G-Team Recreas KOG Stasegem bij, een voetbalploeg voor kinderen en jongvolwassenen met een beperking. Elke week kunnen 65 jongeren in een ongedwongen sfeer en volgens eigen mogelijkheden hun favoriete sport beoefenen.”

Filip Verbeke en Sophie Depypere, de drijvende krachten achter het G-Team, en voorzitter Rik Knockaert zijn opgetogen. “Voor onze spelers staat plezier maken centraal. Voor hen is het leuk omdat door aangepaste spelregels de competitie minder zwaar uitvalt en beter begrepen wordt. Ze blijven het leuk vinden”, luidt het bij Sophie en Filip. Het G-team uit Stasegem is de grootste G-voetbalploeg in West-Vlaanderen. “Ze namen al vijfmaal deel aan de Special Olympics. Drie keer wonnen ze er de gouden medaille en twee keer zilver”, aldus Rik.

“We zijn blij met de steun, maar weten nog niet hoeveel het zal worden. Daarmee kunnen we de aankoop van allerhande materiaal bekostigen.” “We mochten al een aantal jaar onszelf promoten op hun tornooi. Het werd hoog tijd om eens iets terug te doen”, besluit organisator Didier Declercq.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.