G-sporters kunnen in Kortrijk gratis proeven van verschillende disciplines en clubs

Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

Op woensdag 16 oktober kunnen mensen met een beperking gratis proeven van de G-sporten die in de streek aangeboden worden. G-sport@Kortrijk vindt plaats op en rond de sportvelden van het Olympiadeplein in Marke.

In het bestuursakkoord staat vermeld dat G-sportinitiatieven vanuit de stad gesteund en gestimuleerd worden. Daarom pakt de Sportdienst voor de tweede keer uit met G-sport@Kortrijk. Waar dit initiatief vorig jaar nog beperkt bleef tot een zaterdagnamiddag werd er dit keer gekeken om dit een volledige dag te doen. “We kozen ook voor een weekdag om ook instellingen en scholen voor buitengewoon onderwijs aan te spreken. Individuen zijn ook meer dan welkom”, luidt het.

Zoektocht naar trainers

Schepen van Sport Arne Vandendriessche (Team Burgemeester) wil nog meer inzetten op sporten voor mensen met een beperking en heeft zelfs de ambitie om de Special Olympics binnen enkele jaren naar Kortrijk te brengen. Hij vindt het belangrijk dat G-sporters ergens terechtkunnen om te sporten. “We vermoeden dat er momenteel zo’n 150 G-sporters zijn in Kortrijk, maar dit kan nog uitgebouwd worden.”

De verschillende clubs zijn ook allemaal op zoek naar trainers en begeleiders om de G-sport verder te kunnen uitwerken. Op woensdag 16 oktober kunnen bezoekers komen proeven van basketbal, boccia, dans, gymnastiek, hockey, petanque, tafeltennis, unified netbal en voetbal.

De clubs die een G-sportteam met een specifieke werking hebben en bij wie je op woensdag 16 oktober eens kan de sport uitproberen zijn KV Kortrijk en KFC Marke voor voetbal, Kortrijk Spurs voor basketbal, Balti Kortrijk voor unified netbal, HC Saint-Georges voor hockey, Boccia@Pamele voor boccia, Sportgroep Vaste Vuist Lauwe voor dans en gymnastiek en TTC Jong Gullegem voor tafeltennis. Bij atletiekclubs KKS en AB Marke en bij zwemclub KZK trainen G-sporters samen met de anderen onder begeleiding. Op G-sport@Kortrijk stellen BOAS, De Watertrappers, De Haerneclub en De Stroom ook hun specifieke G-sportwerking voor.

Inschrijven voor G-sport@Kortrijk op woensdag 16 oktober van 10 tot 12 en van 13.30 tot 15.30 uur kan via de sportdienst op 056 27 80 00. Ook wie niet ingeschreven vooraf kan deelnemen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier