G&M-titel voor Alain Grimmonprez

Alain Grimmonprez. (foto EF)
Redactie KW

Sedert deze week heeft chocolatier Alain Grimmonprez van Calinor de Gault&Millau-titel van ‘Finest chocolatiers in Belgium 2020’ op de voordeur kleven.

Na 28 jaar creatief en smaakvol met chocolade bezig zijn, heeft Alain met zijn artisanale chocolade en pralines de aandacht weten te trekken van de Gault&Millau-inspecteurs. “Ze moeten hier in de zomer langs geweest zijn, want mijn vrouw Caroline had iemand die wel heel veel vragen stelde in onze winkel. Na het gesprek zei hij ‘jullie horen nog van ons’ en twee dagen later hadden we een mail die vertelde dat we geselecteerd waren. Maandag 30 september mochten we het label in ontvangst nemen op de officiële voorstelling van de ‘Finest Chocolatiers in Belgium & Luxembourg’ in Antwerpen. Ze loven ons om de kwaliteit, vernieuwing en verjonging die we brengen. De professionele en artisanale manier waarop we werken is onze kracht, hoorden we van hen. Na 28 jaar bezig zijn in deze branche doet dit schouderklopje uit onverwachte hoek wel deugd.”

En nóg titels

Vorige week mocht Alain nog een andere titel in ontvangst nemen. “Ik mag me nu ook ‘responsable artisan’ noemen. Dat is een Franse titel, die vergelijkbaar is met het Fair Trade label. Onze Franse chocoladeleverancier en de overzeese cacaoboer, waar wij een deel van onze grondstoffen kopen, zorgen ervoor dat onze producten niet afkomstig zijn van kinderarbeid en dat het gaat om handenarbeid.” Ondertussen mag Alain zich ook al een ‘Disciple d’Escoffier’ noemen. “Daar ben ik bijzonder fier op, want je moet voorgedragen worden door twee chefs die al lid zijn. De reizen naar de wereldexpo’s in het buitenland hebben me ondertussen een netwerk opgeleverd, zodat ik aan meer exclusieve ingrediënten kan geraken. Ik kan nu dé echte vanille uit Madagascar verwerken in mijn pralines en daar kon ik voor die wereldexpo’s alleen maar van dromen. Met deze Gault&Millau-titel zullen er voor mij nog nieuwe deuren opengaan.” (DS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier