Fuif, optredens en toneel tijdens Zillebeke-kermis

De organiserende dorpsraad met vooraan Ives Goudeseune, Marina Deconinck, Jo Vercaigne en Rosette Stubbe; rechtstaand Gilbert Terryn, Bernard Sohier, Marc Vermeersch, Laurent Depoorter, Rony Van Exem, Robert Cappoen en Antoon Pype. © EG
Redactie KW

De Dorpsraad, de Sint-Pietersvrienden, Ziekenzorg en supportersclub Maxime De Poorter slaan de handen in elkaar en zorgen voor een goed gevuld kermisprogramma.

De inleiding vond plaats op zondag 19 augustus in en rond OC In ‘t Riet, waar het Seelbachcomité in samenwerking met het bestuur van de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia een aperitiefconcert organiseerde naar aanleiding van 35 jaar verbroedering tussen Seelbach en Zillebeke. Vrijdag 24 augustus om 20 uur vindt de ‘Back to the end 80’s, 90’s and 00’s party’ plaats. Zaterdag 25 augustus vanaf 9 uur is er schieting bij schuttersmaatschappij Willem Tell. Om 14.30 uur vindt de grote kermis- en verjaardagschieting plaats. Om 18.30 uur organiseren de Palingvissers een etentje in oc In ‘t Riet. Op het menu staat warme beenhesp, groenten en frietjes. Volwassenen betalen 15 euro en kinderen tot 12 jaar 7 euro.

Kermiszondag 26 augustus begint om 14 uur met kinderattracties. Toneelmaatschappij Eigen Taal brengt om 15.45 uur het 31ste openluchttoneel in Hoeve Masschelin. Dit jaar wordt dit ‘Den Hooghen Ekster’ met tekst en regie van René Leroy. De toegang bedraagt 2 euro, kinderen tot 12 jaar gratis. Om 16.30 uur treedt de coverband Johnny & The Sparks op, gevolgd door dansdemo door Dance Space. Om 20.30 uur staat Leah Bien, de Roeselaarse zangers met Filipijnse roots op de planken en om 21.45 uur haalt Yves Segers zijn bekende schlagers uit de kast. De dag wordt afgesloten met een voorwerk op het grasplein tussen oc In ‘t Riet en het terrein van de schuttersgilde.

Lege portemonnees

Op maandag 27 augustus wordt de kermis afgesloten met de ‘Maandag van de Lege Portemonnees’, een organisatie van wielerclub De Sint-Pietersvrienden. Om 14 uur is er feest voor de derde leeftijd door KBZ met kermiskaarting, teerlingbak en vieruurtje. Alle kinderen tot 12 jaar uit Zillebeke krijgen 3 bonnetjes voor de kermisattracties en er is ook kindergrime en karaokeavond. Om 18 uur is er jaarmis voor de overleden parochianen, opgeluisterd door het Sint-Catharinakoor. Op donderdag 30 augustus vindt het Derde Leeftijdsfeest van S-Plus plaats. Kermisvlaggen zijn te verkrijgen in het secretariaat, Molenbosstraat 37 in Zillebeke.

(EG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier