Frituuruitbaters brengen hulpgoederen naar Wallonië

Ivan Martin, Maarten De Saedeleer, Nele De Saedeleer, Lindsey Vankeirsbilck en Layla Verheye. © CLY
Julien Cluyse
Julien Cluyse Medewerker KW

Vanuit Oostrozebeke vertrokken twee trailers vol hulpgoederen naar het Waalse Chaudfontaine. De uitbaters van frituur De Nieuwe Passage leidden deze actie in goede banen en brachten de goederen met eigen transport ter plaatse.

“Voor ons was het eigenlijk vanzelfsprekend om een hulpactie op poten te zetten”, vertelt Lindsey Vankeirsbulck van frituur De Nieuwe Passage langs de Ingelmunstersteenweg.

Grote bereidheid

“Wij helpen graag en hebben dan ook meteen de daad bij het woord gevoegd. Wij kennen bovendien veel mensen uit de regio die er campings uitbaten en zo wisten we snel welke goederen er echt broodnodig zijn”, legt Lindsey uit.

“Mijn man Maarten De Saedeleer, die een eigen transportbedrijfje runt, is onmiddellijk gestart met het aanspreken van zijn klanten om wat goederen te schenken. Deze noodkreet viel niet in dovemansoren, de bereidheid om te helpen was enorm. Ik denk aan enkele grote, plaatselijke sponsors zoals aankoopcentrum Frans Vlaeminck, Aveve, Crops, G&V, Supra Bazar en nog heel veel kleinere lokale sponsors.”

Twee trailers

“Wij zijn erin geslaagd om liefst twee trailers vol met goederen te vullen voor Wallonië. Zo zamelden we onder meer potten en pannen in, schoonmaakproducten, droge voeding, (dons)dekens, kant-en-klare maaltijden en zelfs 500 kg diepgevroren aardappelpuree. Voor bepaalde goederen werd uiteraard nauwlettend op de vervaldatum gelet”, geeft Lindsey wat meer uitleg.

“De trailers waren zo gevuld met een totaalwaarde van respectievelijk 12.000 en 20.000 euro. De firma ER Trailers Maldegem stelde gratis de opleggers ter beschikking. Mijn man Maarten reed met zijn eigen trekker MDS Trans de opleggers naar Wallonië”, besluit Lindsey.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier