Frituur Marianne wil ook tijdens coronacrisis volop blijven werken en levert aan huis

Het afhaalpunt in Frituur Marianne met Andy Bogaert, Marianne Vanhecke, Stephane Bogaert en Barbara Breine met de kleine Stan (4,5 jaar) en Lotte (8 maanden). © MPM
Redactie KW

Frituur Marianne in de Stationsstraat in Wervik levert sedert woensdagavond frieten, hamburgers en andere bestellingen aan huis. Het is de eerste frituur in de Tabaksstad die deze service aanbiedt. “Misschien wordt dat wel een gat in de markt, de mensen moeten niet meer naar buiten”, zegt zaakvoerder Stephane Bogaert. “We leveren vanaf een bestelling van 20 euro en rekenen geen verplaatsingskosten aan.”

Frituur Marianne in de stationsbuurt bestaat al lang. In november vorig jaar lieten Stephane Bogaert en Marianne Vanhecke de zaak over aan hun zoon Andy en zijn echtgenote Barbara Breine. Het jonge koppel combineert dat met een tweede frituur in Ieper. “We zijn hier nog zaakvoerders maar geen eigenaars meer”, vertelt Marianne.

“We leveren aan huis om Andy en Barbara te steunen. Ze hebben zwaar geïnvesteerd. We waren fier dat ze dat de zaak overnamen maar dan kwam de lockdown. Nu helpen we en proberen we van alles. De klanten zullen van woensdag tot en met zondag ‘s avonds van 18 tot 22 uur telefonisch kunnen bestellen. Om 22 uur moeten we verplicht sluiten. Over de middag leveren we niet. We beginnen enkel met Wervik. Is er echt vraag vanuit Geluwe en Kruiseke, dan kunnen we dat bekijken. Steaks, een halve kip of een vispannetje brengen we niet aan huis. Wel andere bereidingen zoals bijvoorbeeld stoofvlees, balletjes in tomatensaus, vol au vent en spaghetti. Op onze Facebookpagina komt de menukaart.”

Personeel

Leveren aan huis komt ook voor het personeel van Frituur Marianne goed uit. “Tijdens de lockdown lieten we het personeel thuis en deden mijn schoonouders het zelf”, vertelt Barbara, de mama van Stan (4,5 jaar) en Lotte (8 maanden). “Nu willen we dat ze aan het werk kunnen blijven. Sommigen zitten ook met afbetalingen.”

Andy Bogaert en Barbara Breine wonen sedert november in de flat boven frituur Marianne en baten in de Haiglaan in Ieper frituur ‘t Brochetje uit. In Ieper gaan ze echter niet leveren aan huis. “We investeerden tijdens de lockdown in een uitbreiding”, vertelt Andy. “In een grote veranda zijn er 60 zitplaatsen. De zaak is sinds september volledig vernieuwd. ” Bestellen bij ‘t Brochetje in Ieper kan op 0476 44 06 57.

Het coronavirus is voor het jonge koppel alvast een flinke streep door de rekening. “In normale omstandigheden beschikken we in Ieper over 90 zitplaatsen en 60 in Wervik”, vertelt Andy. “Nu mag alleen afhalen.”

Afhaalpunt

Om dat afhalen vlot en veilig te laten verlopen, richtten ze in Frituur Marianne de ruimte waar de mensen anders kunnen blijven eten in als een afhaalpunt. Bestellen kan op 0476 25 81 60. “Voor wie komt afhalen, is er nu een aparte toegang langs de zijkant”, vertelt Marianne.

“Er staan drie tafels, gescheiden met plexiglas. Tijdens de lockdown hadden we dat niet. Nu zal het veiliger zijn en krijgen we geen mix meer van klanten die in de frituur staan te wachten. Door het afhaalpunt staat iedereen verspreid en kunnen we de afstand perfect bewaren. Gewoon ter plaatse komen bestellen blijft natuurlijk ook een mogelijkheid voor de klanten.”

Tijdens de lockdown ging Stephane Bogaert leveren op de Leiebrug aan de Franse klanten. “In Wervicq-Sud zal ik niet aan huis leveren want in Frankrijk geldt er momenteel een avondklok om 21 uur”, vertelt Stephane.

(EDB)

Door Erik De Block

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier