Frituur lanceert ‘discodel’: frikandel met mayonaise en … snoepbolletjes

Kristof Declerck en Kelly Huyghebaert met de 'discodel'. © Jeffrey Roos
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Kristof Declerck (39) en Kelly Huyghebaert (38) uit Bredene zitten niet verlegen om een culinaire stunt. Eerder kon je bij de Bredense frituristen al terecht voor frietjes met choco of een hamburger met Nutella en banaan.

Nu pakken ze uit met een nieuwe lekkernij in hun assortiment: de discodel. “We zagen de frikandel met mayonaise en discodip-snoepbolletjes passeren in een tv-programma. We waren meteen gefascineerd en wat opzoekwerk later bleek dat de discodel een ware hit is in Nederland. Het lijkt een rare combinatie, maar het smaakt wel degelijk lekker.”

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

En dat kunnen wij alleen maar beamen. In eerste instantie proef je een normale frikandel met mayonaise, maar na enkele seconden komt de zoete smaak van de snoepbolletjes boven. Die blijft daarna nog even hangen.

De 'discodel': een frikandel met mayonaise en snoepbolletjes.
De ‘discodel’: een frikandel met mayonaise en snoepbolletjes.© Jeffrey Roos

De discodel van Kristof en Kelly is al een succes in frituur ‘t Hoekje. “Of vooral kinderen willen proeven? Helemaal niet. Het zijn vooral de ouderen die het bestellen. Maar de discodel zal ongetwijfeld ook bij kinderen in de smaak vallen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier