Frituur De Passage krijgt voor derde keer inbrekers over de vloer

Frituur De Passage in Zwevezele. © foto NS
Redactie KW

Op vrijdagmorgen werd een inbraak opgemerkt bij frituur De Passage langs de Kortrijksteenweg in Zwevezele. De daders maakten geen buit.

Frituur De Passage is al voor de derde keer op rij het slachtoffer van een inbraak. De schade is eerder beperkt en veel buit leverden de inbraakinspanningen alvast niet op.

Fleur Vancauwenberghe die de frituur openhoudt, vertelt wat er gebeurd is: “Gisterenavond, donderdag, omstreeks 22 uur sloot ik samen met mijn echtgenoot Steven Vanhauwaert, de frituur af. Wij wonen niet bij de frituur, maar hier wat verderop. Deze morgen kwam Steven aan bij de frituur om de voorbereidingen naar deze middag toe uit te werken. Bij aankomst merkte hij onmiddellijk op dat er iets niet pluis was.”

De houten zijdeur was losgedraaid en stond te pronken naast de houten omheining. Waarschijnlijk was dit de vluchtroute van de daders. De dieven kwamen langs achteren binnen. Ze forceerden een klein raampje dat zich aan de bovenkant van de frituur bevindt en zo drongen ze binnen. Ze gingen op zoek naar geld en dat hebben ze niet gevonden. De kassa was leeg, maar je merkt heel duidelijk dat ze een kijkje namen in de kassa”

Meer beveiligen

“Ze namen ook een kijkje in de caravan die zich achter de frituur bevindt. Ook daar vonden ze geen waardevolle spullen. Er is daar trouwens niet veel in terug te vinden. Wat speelgoed van vroeger toen onze kinderen nog kleiner waren en wat oude spullen die we niet meer gebruiken. Onze camionette bleef overnachten op de parking van de frituur. Gelukkig probeerden de dieven de camionette niet te stelen.”

Al bij al is de schade eerder beperkt en hebben ze totaal geen buit gevonden. Hun werk is voor niks geweest. De politiedienst deed de nodige vaststellingen. Men vermoedt dat het kwade werk rond middernacht of iets later gebeurd is. De dieven liepen weg via de voorkant van de frituur. Moest er iemand iets gezien hebben, geef ons dan een seintje. Je weet nooit dat er iemand iets opmerkte. Via de camerabeelden is er niet veel te zien. In de toekomst gaan wij de frituur nog meer beveiligen. Dieven horen hier niet thuis”, besluit Fleur. (NS/foto Nele)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier