Frimout strikt Frank Vander Linden, Jelle Cleymans en Chokri Mahassine voor ‘Quaran-Tien om te Zien’

Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Rockzanger Frank Vander Linden, showbizzduo Sasha en Davy, opkomend poptalent Metejoor, zanger-presentator Jelle Cleymans en Pukkelpoporganisator Chokri Mahassine in een online muziekprogramma ? Dat kan enkel in ‘Quaran-Tien om te Zien’, de alternatieve versie van ‘Tien om te Zien’, die door de Nederlandstalige muziekband Frimout op de wereld losgelaten wordt.

Op donderdag 12 november om 20.30 uur herneemt de Nederlandstalige band Frimout zijn alternatieve versie van ‘Tien om te Zien’, met als titel ‘Quaran-Tien om te Zien’. De live online muziektalkshow zal rechtstreeks te zien zijn via de Facebook en Youtubepagina van Frimout. Het basisconcept is simpel : Frimout-frontman Stef Willems is de presentator/regisseur en streamt rechtstreeks en volledig coronaproof vanuit zijn garage naar de buitenwereld. Via een videoverbinding heeft hij boeiende gesprekken met topartiesten uit de Vlaamse muziekwereld, die live vanuit hun kot een akoestische sessie spelen met hun grootste hits. Niet alleen solo-artiesten, maar ook bands en mensen uit de muziekentourage komen aan bod. Tijdens de eerste lockdown organiseerde Frimout al een eerste editie van ‘Quaran-Tien om Te Zien’. Gasten waren toen o.a. Willy Sommers, Kris Wauters en Gene Thomas.

De line-up is deze keer zeer straf en divers. De Mens-frontman Frank Vander Linden is niet alleen een rockgod, maar ook één van de strafste singer-songwriters van ons land. Metejoor is de hitmachine rond de sympathieke Joris Van Rossem. Met zijn singles ‘Horizontaal’ en ‘Blij om jou te zien’ scoorde hij dikke radiohits. Daalman is een singer-songwriter en een begenadigd gitarist, die met zijn funky single ‘Niemand’ momenteel hoge ogen gooit op Radio2. ‘Positivo’ Jelle Cleymans oogst muzikaal lof met zijn solo-werk en met zijn boezemvriend Jonas Van Geel bracht hij eerder dit jaar een album uit dat op nummer 1 stond in de albumcharts. Het muzikale koppel Sasha en Davy is een van de succesvolste duo’s in de Vlaamse muziekscène. Zij mogen uiteraard niet ontbreken.

Nieuwe rubriek ‘Peptalk van de week’

Niet enkel solo-artiesten komen aan bod. In ‘de peptalk van de week’ mag elke week een topper uit de muziekscène zijn licht laten schijnen over de huidige toestand. Dat kan zowel een boeker, manager, technieker als organisator zijn. Bedoeling is om een positieve boodschap te geven over hoe de muzieksector moet omgaan met de huidige pandemie. De spits wordt afgebeten door Pukkelpoporganisator Chokri Mahassine.

Bands staan niet in de kou

Voor muziekgroepen is het momenteel fysiek onmogelijk om samen op te treden. Toch staan bands in ‘Quaran-Tien om te Zien’ niet in de kou. In de rubriek ‘Band van de week’ wordt er immers een nooit eerder onuitgegeven live-registratie getoond van voor de lockdown. De Leuvense band The Lighthouse, winnaar van ‘De nieuwe lichting’ van Studio Brussel in 2017, is de eerste groep die exclusief zo’n clip aanbiedt. Frimout-frontman Stef Willems : ‘De reacties op de eerste aflevering dit voorjaar van zowel de artiesten als de kijkers waren zo goed dat we beslist hebben om alvast twee nieuwe afleveringen voor te bereiden van ‘Quaran-Tien om te Zien’. Ik moet tijdens die uitzending er echt mijn hoofd wel bijhouden om zowel de techniek te doen, als de vragen te stellen. Maar het geeft me heel veel voldoening als we toch een klein steentje bijdragen om de mensen tijdens deze moeilijke periode wat entertainment te bezorgen. Het is fantastisch dat er weer zo veel topartiesten van diverse pluimage de moeite doen om hun mooiste liedjes te spelen.’ (PADI)

Frimout strikt Frank Vander Linden, Jelle Cleymans en Chokri Mahassine voor 'Quaran-Tien om te Zien'

‘Quaran-Tien om te Zien’ is donderdag 12 november vanaf 20.30 uur live te volgen op www.facebook.com/frimoutband en www.youtube.com/frimoutband

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier