Frietmobiel Agristo trakteert wzc Zonnewende Meulebeke op frietjes

Personeelsleden en directeur Mieke Van Acker aan de frietmobiel van Agristo. (foto Luc)
Redactie KW

In volle lockdown beslisten enkele medewerkers van wzc De Zonnewende een filmpje te maken over het dagelijkse leven in het woon-zorgcentrum. Het was Sylvie Maes, keukenhulp in De Zonnewende, die van haar echtgenoot vernam dat de firma Agristo een wedstrijd uitschreef met als onderwerp: ‘Wie kent iemand die in de zorgsector werkt en het verdient om in het zonnetje gezet te worden?’

Meteen was de voorzet gegeven en werd het filmpje gemaakt dankzij de medewerking van DIMA-coördinator Nathalie De Muynck.

Mieke Van Acker, directeur van wzc De Zonnewende: “Net op dat moment kreeg Nathalie de vraag van onze woonwijk Oosterhuis 2 om het filmpje ‘Lockdown Boogie’ op Facebook te plaatsen. Nathalie stuurde het filmpje eveneens door naar de dienst marketing van Agristo. Daar vonden ze het filmpje zo origineel dat ze het wzc De Zonnewende als een van de winnaars uitriepen.”

Frietjes voor iedereen

De prijs hield in dat op woensdag 1 juli de bewoners, het personeel en de medewerkers van De Zonnewende frietjes konden krijgen aan de frietmobiel van Agristo. De frietjes werden in de frietmobiel gebakken en daarna in de woonwijken van De Zonnewende uitgeschept in een puntzakje of op bord volgens de wensen van de bewoners.

De directie van De Zonnewende deed er nog voor iedere medewerker een extraatje bij, een lekkere frikandel en een frisdrank, als dank en waardering voor de geleverde inspanningen de afgelopen maanden. (LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier