Frieda en Robert vieren platina huwelijksverjaardag: “Een blik is soms genoeg om elkaar te begrijpen”

We herkennen schepen Katrien Talloen, de jubilarissen Roger Ducheyne en Frieda Vlietinck, zoon Reginald en burgemeester Jan de Keyser.© GST
We herkennen schepen Katrien Talloen, de jubilarissen Roger Ducheyne en Frieda Vlietinck, zoon Reginald en burgemeester Jan de Keyser.© GST
Redactie KW

Robert Ducheyne en Frieda Vlietinck uit de Elf Julistraat vierden hun 70ste huwelijksverjaardag. Op 27 december 1950 stapten ze in Heist in het huwelijksbootje.

Roger werd geboren op 31 mei 1922 in Dudzele en baatte van 1948 tot 1983 een beenhouwerij uit in Heist. Frieda zag het levenslicht op 16 december 1929 in Heist en werkte na hun huwelijk mee in de beenhouwerij. Ze is ook de oudste telg van de roemrijke vissersfamilie Vlietinck uit Heist.

Het koppel ging iedere zondag eerst naar de mis, dan op restaurant waarna Roger daarna steevast naar het voetbal ging kijken. Hij was een fervent supporter van Club Brugge. “De eerste wedstrijd die ik ooit gezien heb was Austria Wien tegen Arsenal op de Klokke in 1952. Ik vond het zo fascinerend dat ik ben blijven gaan”, weet Roger te vertellen. Hij was ook een fervent accordeonist en orgelspeler op vele kermissen in de buurt. Na de stopzetting van de beenhouwerij in Heist kwamen Roger en Frieda in Nieuwenhove wonen.

70 jaar samen

Het koppel is nu meer dan 70 jaar onafscheidelijk. “Zeventig jaar werkten en wonen we samen. We zijn nooit van elkaar weggeweest. Soms hadden we maar tien woorden per dag nodig om elkaar te verstaan. We kennen elkaar dan ook door en door waardoor een blik genoeg was”, weet Frieda nog mee te geven.

De plannen van Vivendo om de oudste woonblokken in Nieuwenhove af te breken en de bewoners te laten verhuizen naar de nieuwbouw verontrust het briljanten paar toch en beetje. Burgemeester Jan de Keyzer stelde hen gerust dat de verhuis de eerste drie jaar waarschijnlijk nog niet aan de orde is. “Best, want we wonen hier graag, mooi in het groen”, weet Roger opgelucht te vertellen.

Hun huwelijk werd gezegen met één zoon Reginald. Hij woont in bij zijn ouders en neemt de dagelijkse zorg over hen op zich.

Roger en Frieda zijn de grootouders van Keven Ducheyne en Steffi Knockaart en van Kenny Ducheyne en Larissa Dobbelaere. Okke en Renée zijn hun achterkleinkinderen.

(GS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier