Freek Vanrooy stelt in première nieuwe single voor in De Kippe

Freek Vanrooy zong zijn nieuwe single in primeur voor de luisteraars van FamilyRadio in De Kippe. © PADI/Daniël
Patrick Depypere

De bezoekers aan de opnames van FamilyRadio in De Kippe in Merkem kregen nog een primeur, want zanger Freek Vanrooy stelde zijn nieuwe single ‘Take me to your heaven’ voor aan het publiek.

Freek zei dat FamilyRadio hem heel genegen is en dat ze altijd hun best doen om hem te ondersteunen. Zijn vorige Nederlandstalige nummers stonden ook in de hitparade. Daarom besloot Freek van zijn nieuwe single in primeur voor te stellen op het zomerterras van De Kippe in Merkem. “En zoals dat met een nieuwe single is, moet je mij verontschuldigen wanneer ik de tekst niet direct zou kennen”, zei Freek tegen het publiek, maar dat was geen probleem. De zanger kon probleemloos zijn nieuw nummer brengen.

Waarom koos Freek terug voor een Engelstalige productie ? “Na het succes vorige zomer met de make-over van het Eurosongnummer ‘Hold me now’ van Johnny Logan besloot ik met LDG Productions opnieuw een Songfestival-hit uit het jaar 1999 op te nemen. Ik koos voor ‘Take me to your heaven’ van Charlotte Perrelli Nilsson en dat liedje staken we in een nieuw jasje. Het resultaat is een fris Engelstalig up-tempo nummer dat perfect aansluit bij mijn repertoire. Deze songs typeren exact wat je kan verwachten tijdens mijn optredens : één en al ambiance met hits die iedereen kent en uit volle borst meezingt. Ook mijn Nederlandstalige nummers sluiten hier perfect bij aan.” (PADI)

Freek Vanrooy stelt in première nieuwe single voor in De Kippe

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.