Frederik is Mooimaker van de week: “Van de U6’jes tot de dames: heel SK Staden doet mee”

Frederik Lievens (rechts) samen met zijn jongste zoon Bert die bij de U17 van SK Staden voetbalt. © OV
Olaf Verhaeghe

Zelfs de allerkleinste voetballertjes van SK Staden gingen al op ronde. Onder leiding van Frederik Lievens (46) zette de voetbalclub grote stappen in de strijd tegen zwerfvuil op en rond de sportsite.

Zijn strijd tegen zwerfvuil begon op de speelplaats en in de klassen van de VMS in Roeselare. Maar hij ging verder en betrok ook de club van zijn twee voetballende zoons in het Mooimakers-verhaal. Frederik Lievens (46) organiseert samen met heel SK Staden minstens elke maand een grote opruimactie op de sportsite Wankaarde. “Dit seizoen was ons tweede jaar als Mooimaker met de club”, vertelt Frederik.

“Het was de bedoeling om elke ploeg – van de U6’jes tot de vrouwen van de damesploeg – in te schakelen. Corona gooide roet in het eten, maar je merkt wel dat iedereen enthousiast is om in dit verhaal mee te stappen. Het bestuur, de trainers, de ouders en uiteraard ook de spelers. Zonder overdrijven: heel SK Staden doet mee. Het leeft echt wel binnen de club. Ik ben misschien de trekker, maar uiteindelijk heb je iedereen nodig.”

Zichtbaar resultaat

De acties van de voetballende kinderen en jongeren hebben volgens Frederik ook wel zichtbaar resultaat. “We ruimen niet enkel vlak bij de voetbalvelden, maar trekken ook naar de atletiekpiste, de hondenweide, visvijver en de parking aan de bibliotheek. Je merkt aan de opmerkingen van veel mensen daar dat het toch een pak beter is dan twee jaar geleden”, zegt Frederik. “Vooral in een stukje waar al eens kampen werden gebouwd, bleef er in het verleden vaak veel zwerfvuil achter. Sinds wij daar met de club extra op toezien, is op die plek amper nog afval te bespeuren.” Volgend seizoen wil Frederik het op te ruimen gebied nog uitbreiden. “En we zetten nog meer in op herbruikbare drinkflessen. Het zijn kleine dingen, niets extreems. Maar het maakt wel een groot verschil”, besluit hij.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten