Nochtans heeft Frederik geen muzikale achtergrond. "Ik heb nooit een instrument leren bespelen. Het enige waar ik muziek uit kreeg, waren de klokken van de Anglicaanse kerk, maar daar ben ik uiteindelijk ook mee gestopt."

Het idee voor zijn stukje tekst kwam toen hij naar tv zat te kijken. "Ik hoorde het woordje 'quarantaine' en net op dat moment zei mijn vrouw iets met 'scène' en dat rijmde. We zochten nu ook nog wat rijmwoorden op -aine en ik dacht: waarom geen liedje schrijven om ons wat te amuseren in deze ellendige tijd?"

Het kieken uithangen

Zelf werkt Frederik bij Sadie-Toast in Lendelede. "Mijn werkgever weet ondertussen dat ik een lied schreef en kan er om lachen. Hij weet dat ik graag eens 'het kieken uithang'. Ik ben blij dat Pedro Dever een beat gevonden heeft om onder mijn coronatekst te steken. Het klinkt best wel, euh... aanstekelijk."

Pedro heeft een verleden als dj, maar muzikaal stond alles even on hold door de geboorte van zijn dochter. "Nu ben ik geleidelijk aan het heropstarten en de vraag van Frederik kwam op het juiste moment. Onder een goeie tekst is het makkelijk om een passende beat te verzinnen."

Onderschat

"Gelukkig heeft het hele coronagebeuren ook een mooie kant: de talrijke acties die worden opgezet om bijvoorbeeld rusthuisbewoners toch via sociale media met hun familie in contact te brengen, de solidariteitsacties om de zorgverstrekkers een hart onder de riem te steken,... Ik hoop dat dit virus ervoor zal zorgen dat we allemaal wat minder egoïstisch worden en wat meer zorg dragen voor elkaar. Als mijn coronalied een glimlach op mensen hun gezicht kan toveren, dan ben ik al tevreden." (DS)

Nochtans heeft Frederik geen muzikale achtergrond. "Ik heb nooit een instrument leren bespelen. Het enige waar ik muziek uit kreeg, waren de klokken van de Anglicaanse kerk, maar daar ben ik uiteindelijk ook mee gestopt." Het idee voor zijn stukje tekst kwam toen hij naar tv zat te kijken. "Ik hoorde het woordje 'quarantaine' en net op dat moment zei mijn vrouw iets met 'scène' en dat rijmde. We zochten nu ook nog wat rijmwoorden op -aine en ik dacht: waarom geen liedje schrijven om ons wat te amuseren in deze ellendige tijd?" Zelf werkt Frederik bij Sadie-Toast in Lendelede. "Mijn werkgever weet ondertussen dat ik een lied schreef en kan er om lachen. Hij weet dat ik graag eens 'het kieken uithang'. Ik ben blij dat Pedro Dever een beat gevonden heeft om onder mijn coronatekst te steken. Het klinkt best wel, euh... aanstekelijk." Pedro heeft een verleden als dj, maar muzikaal stond alles even on hold door de geboorte van zijn dochter. "Nu ben ik geleidelijk aan het heropstarten en de vraag van Frederik kwam op het juiste moment. Onder een goeie tekst is het makkelijk om een passende beat te verzinnen.""Gelukkig heeft het hele coronagebeuren ook een mooie kant: de talrijke acties die worden opgezet om bijvoorbeeld rusthuisbewoners toch via sociale media met hun familie in contact te brengen, de solidariteitsacties om de zorgverstrekkers een hart onder de riem te steken,... Ik hoop dat dit virus ervoor zal zorgen dat we allemaal wat minder egoïstisch worden en wat meer zorg dragen voor elkaar. Als mijn coronalied een glimlach op mensen hun gezicht kan toveren, dan ben ik al tevreden." (DS)