Freddy en Gerda zijn wandelaars van het jaar in Dadizele

© JAN STRAGIER
Redactie KW

Bij de wandelclub Wadamo werden tijdens het Winterfeest dat een wandeljaar afsluit het wandel- en echtpaar Freddy Vanacker en Gerda Schepens gehuldigd als wandelaars van het jaar.

“Wij wandelen gewoon graag en bij Wadamo leerden wij een wandelformule kennen die ons uitstekend ligt”, zegt Gerda Schepens. “Wandelen lag ons al langer als recreatieve vrijetijdsbesteding, wij maakten vroeger geregeld een wandeling. Daarbij was het ons vooral om het ontspannend wandelen te doen zonder om te kijken naar hoeveel kilometer wij precies afwandelden. Wandelen zien wij vooral ook als een mogelijkheid om mensen te leren kennen en daardoor ook het wandelen interessanter te maken. Bij Wadamo vonden wij de geschikte formule.”

Niet competitief

“Er wordt maandelijks een wandeling gemaakt beginnend met een stadswandeling in februari en daana maandelijks een wandelnamiddag in de streek. Daarbij neemt elk bestuurslid om beurt het initiatief om een bestaande en uitgeschreven wandeling rond te maken of zelf een traject uit te stippelen.”

“Vroeger namen wij ook al eens deel aan van die grote georganiseerde wandelingen georganiseerd door een wandelclub. Daarbij krijg je de keuze tussen een aantal wandelomlopen variërend in aantal kilometers die je wil wandelen. Maar die formule is ons ding niet”, vult Freddy aan.

“Met dat competitieve waarbij het vooral belangrijk is om in het wandelboekje zoveel mogelijk wandelkilometers te kunnen inschrijven, kunen wij ons niet vereenzelvigen. Iedereen gaat letterlijk zijn eigen gang en vooral tempo. Wij voelden ons dan ook dikwijls sukkelaars als wij voorbijgesneld werden door van die snelwandelaars. Onder die wandelaars is er omzeggens geen contact er kan alleen maar een snelle groet vanaf. Voor ons is wandelen nog echt wandelen en tussendoor elkaar én de streek leren kennen.”

(RBD)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier