Freddy De Vadder wordt het gezicht van de derde Gullegemse cyclocross

Voormalige Rekkemnaar Bart Vanneste, alias Freddy De Vadder, prijkt op de affiche van de Cyclocross in Gullegem © GF
Redactie KW

Stand-upcomedian Freddy De Vadder is het gezicht van de derde Hexia Cyclocross Gullegem op 4 januari 2020. Dat heeft de organisatie dinsdagavond bekendgemaakt tijdens het netwerkmoment voor de sponsors en medewerkers.

150 genodigden konden bij De Coene Products kennismaken met Freddy De Vadder, die sinds de tv-reeks Bevergem op Canvas (en de herhalingen die nu lopen op Eén) ruime nationale bekendheid geniet. Hij prijkt niet alleen met zijn ‘karakteristieke kop’ op alle affiches, maar mocht ook enkele promospots voor de cross inspreken.

De organisatie hoopt intussen op nog meer succes dan in 2019. Voor de eerste editie op A-niveau kwamen toen 6.500 kijklustigen opdagen. Dankzij een stevige organisatie en enkele vernieuwende elementen hopen schepen Stijn Tant en zijn mensen op minstens even veel, maar liefst nog een pak meer volk. De verkochte VIP-formules (lunch en VIP-café) die nu al de deur uitgingen, doen vermoeden dat het wel snor zit.

Freddy Devadder is het gezicht van de derde Hexia Cyclocross Gullegem. Hij wordt geflankeerd door de 'podiumprenten' en het bestuur van de cross: Diederik Degrande, Tom Casteele, Maurits Maes, Geert Verschuere, Kurt Verschoore, Bart Bourgois, Hennie Werbrouck, Sander Geldhof, Dirk Maes, Aaron Serrus, Kevin Defieuw, Steven Halsberghe en voorzitter Stijn Tant.
Freddy Devadder is het gezicht van de derde Hexia Cyclocross Gullegem. Hij wordt geflankeerd door de ‘podiumprenten’ en het bestuur van de cross: Diederik Degrande, Tom Casteele, Maurits Maes, Geert Verschuere, Kurt Verschoore, Bart Bourgois, Hennie Werbrouck, Sander Geldhof, Dirk Maes, Aaron Serrus, Kevin Defieuw, Steven Halsberghe en voorzitter Stijn Tant.© SLW

Zaterdag 4 januari worden vijf wedstrijden verreden: dames en heren juniors, G-cyclocrossers (met een beperking), dames elite en heren elite. De twee laatste wedstrijden zijn ook live te volgen via Telenet Play Sports. De Gullegemnaars hopen weer het kruim van de deelnemers aan de start te krijgen. De organisatie wil nu nog geen namen noemen.

De dagen voor de cross is er ook al volop bedrijvigheid op het cyclocross-terrein. Zaterdag 28 december is er vanaf 14 uur kinderanimatie, zondag 29 december kunnen recreatieve sporters het terrein met de fiets verkennen. Van maandag 30 december tot en met vrijdag 3 januari is er voor jongeren een heus cyclocross-sportkamp onder leiding van gewezen Belgisch kampioen veldrijden Klaas Vantornout.

De wedstrijddag zelf wordt feestelijk omkaderd met optredens van zestien artiesten op verschillende podia.

(AV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier