Freddy Bostoen al 45 jaar kantine-uitbater bij Eendracht Hooglede

© JT
Redactie KW

De voetbalkantine van Eendracht Hooglede kent geen geheimen meer voor Freddy Bostoen. Hij staat inmiddels al 45 jaar achter de tapkast en heeft in de loop der jaren heel wat evoluties meegemaakt.

“Ik was nog een jong mannetje van 16 jaar toen ik in 1971 mijn eerste stappen achter de toog van de kantine waagde”, opent Freddy. “Ons voetbalveld lag toen nog in de Bruggestraat. Twee van mijn neven speelden voor Hooglede en ik ging geregeld naar de training kijken. Toen werd me gevraagd of ik wilde helpen in de kantine.” Freddy maakte heel wat mee in die 45 jaar als kantine-uitbater. “In de Bruggestraat hadden we maar één veld. Tot acht dagen voor de start van de competitie zaten er zelfs koeien op het veld. Met het bestuur moesten we dan alle stront en stenen van het veld verwijderen om het speelklaar te krijgen. De dag van vandaag worden de wedstrijden bij de minste serieuze regenvlaag afgelast.”

Pensioen

Het voetbal heeft altijd een belangrijk onderdeel van Freddy’s leven uitgemaakt. Hij leerde er zelfs zijn vrouw Rosita kennen: “Rosita kwam geregeld naar het voetbal omdat haar nonkel Freddy Desot bij Hooglede voetbalde. We leerden elkaar kennen en Rosita begon toen ook mee te helpen in de kantine.” Sinds Freddy in 2014 met pensioen ging, heeft hij wat meer tijd voor zijn hobby’s. “Ik zetel in het bestuur van de wijk Zevekote. Ik heb nu ook wat meer tijd om mijn tuin te onderhouden en mijn parkieten te verzorgen. Op zondag sta ik in de kantine of ga ik mee naar de uitwedstrijden van Eendracht Hooglede.” (John Taillieu)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.