Frauke (16) neemt deel aan Queen of the Models: “Maatje meer is ook mooi”

Frauke Dellobel is een van de kandidates om Queen of the Models te worden.© GF
Frauke Dellobel is een van de kandidates om Queen of the Models te worden.© GF
Bieke Cobbaert

De ideale maten heeft ze naar eigen zeggen niet, maar dat belet Frauke Dellobel niet om deel te nemen aan de modellenwedstrijd Queen of the Models. “Ik wil met mijn deelname aantonen dat je ook mooi bent met een maatje meer. Je hoeft geen modellenlichaam te hebben om mooi te zijn en we moeten ons vooral niet schamen voor ons lichaam”, klinkt haar krachtige boodschap.

Frauke (16) is de dochter van Frank Dellobel en Sabrina Van Thillo. Ze woont bij haar mama aan de markt in Vladslo. Frauke zit in het vijfde middelbaar. Ze volgt de richting verzorging aan het Margareta-Maria-Instituut, kortweg MMI, in Kortemark.

Frauke is een van de finalistes van Queen of the Models: geen traditionele missverkiezing, wél een modellenwedstrijd voor dames die een carrière willen uitbouwen als model. Frauke zag daar wel iets in en dus besloot ze om zich in te schrijven. “Ik heb geen modellenmaten en ik zie er dus ook niet uit als een fotomodel. Maar dat hoeft ook niet, want ik voel me goed, vrij en gelukkig. Ik ben jong en schaam mij niet voor mijn uiterlijk.”

“Heb je vollere billen, armen of een buikje? So what! We moeten ons niet schamen”

Toch is het iets wat bij veel van haar leeftijdsgenoten wel leeft, dat streven naar het perfecte lichaam, weet Frauke. “Veel jonge meisjes schamen zich voor hun lichaam. Ze steken het weg onder wijde kleding, terwijl dat nergens voor nodig is. Ik draag wat ik wil en laat me niet misleiden door de perfecte lichamen die ons worden voorgeschoteld op de sociale media”, zegt Frauke strijdvaardig.

Gelukkig en geliefd

Met haar deelname wil ze dan ook vooral haar boodschap duidelijk maken. “Het is niet dat ik niet wil winnen, maar het is niet mijn grootste drijfveer. Ik wil genieten van dit avontuur en deze unieke ervaring en ondertussen nieuwe mensen leren kennen. Maar ik wil vooral aantonen dat je ook met een maatje meer mooi bent. Stop met je te schamen voor je lichaam. Ook al heb je vollere billen, armen en een buikje, so what? Ieder meisje en elke vrouw is mooi op haar manier. Maar dat geldt evenzeer voor mannen. Ook zij hebben met die problemen te kampen, maar de aandacht gaat veel minder naar hen. Het belangrijkste in het leven is toch dat we ons gelukkig, geliefd en vrij voelen, toch?”

#noshame

Om haar boodschap nog wat extra kracht bij te zetten, heeft ze een hashtag gelanceerd. “Wie mijn visie deelt en zich ook niet wil schamen voor zijn of haar lichaam, kan bij een foto of post op Instagram of Facebook de hashtag #noshame_forourbody gebruiken.”

Ten slotte willen we nog weten wie Fraukes vrouwelijke rolmodel is? “Ik heb niet bepaald iemand naar wie ik opkijk. Al vond ik zangeres Adele wel een sterke vrouw. Ondanks de haatreacties die ze kreeg, deed ze toch gewoon door. Ze stond heel sterk in haar schoenen. Jammer dat ze nu zo veel veranderd is.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten