Fransman staat terecht voor schop tegen hoofd tijdens Ostend Beach

Archiefbeeld Ostend Beach
Archiefbeeld Ostend Beach
Redactie KW

Een 29-jarige Fransman heeft zich voor de Brugse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor opzettelijke slagen en verwondingen tijdens het festival Ostend Beach. Door een schop tegen het hoofd verkeerde het slachtoffer, een man uit Sambreville, even in levensgevaar.

De feiten speelden zich op 13 juli 2019 af voor de ingang van het jaarlijkse muziekfestival in Oostende. Tijdens een discussie over een vermeende diefstal van een gsm kwam het tot een schermutseling tussen een Noord-Fransman en een Waal. De neef van de Noord-Fransman kwam tussenbeide door op het hoofd van het slachtoffer te schoppen. S.B. werd met een levensbedreigend hersenletsel afgevoerd naar het ziekenhuis, maar was snel aan de beterhand. Diezelfde dag zorgde hij al voor problemen omdat hij per se het ziekenhuis wilde verlaten.

Laurent O. zat naar aanleiding van de schop tegen het hoofd een maand in voorhechtenis. De verdediging pleitte dat alle betrokkenen onder invloed van alcohol waren. “Het is heel laakbaar om zo tussen te komen en hij weet zelf niet wat hem in godsnaam heeft bezield”, aldus meester Ellen Eneman. De advocate wees op zijn blanco strafblad en vroeg om een straf met uitstel uit te spreken.

De beklaagde werd flink de levieten gelezen door de voorzitter. “Op het moment dat iemand op de grond valt, is het gedaan met vechten”, klonk het. De rechter tilt er vooral zwaar aan dat O. verticaal op de schedel van het slachtoffer stampte. “Voor hetzelfde geld zaten we met een overlijden of met iemand die voor de rest van zijn leven in een karretje zit.”

Anderzijds overweegt de rechter om de man uit het Noord-Franse Croix voorwaarden op te leggen. Er zal een maatschappelijke enquête uitgevoerd worden om de haalbaarheid daarvan te onderzoeken.

De zaak zal daarom pas voortgezet worden op 24 februari.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier