"U zal niet van de ene regio naar de andere kunnen gaan", zei de bewoner van het Elysée. Uitzondering is een terugkeer uit herfstvakantie, in dat weekeinde zal er tolerantie zijn. Om de woonst te kunnen verlaten, zal opnieuw een attest nodig zijn, aldus Macron. Men mag enkel buitenkomen om naar het werk te gaan, naar een medische afspraak, om hulp te bieden, boodschappen te doen of een luchtje te scheppen. Privé-bijeenkomsten zijn uitgesloten, samenscholingen in het openbaar zijn verboden. Bars, restaurants en niet-essentiële handelszaken gaan dicht.

Scholen blijven open

Macron moedigde voor de handelszaken afhalingen, bestellingen aan huis en bestellingen van op afstand aan. Kinderdagverblijven, scholen en middelbare scholen blijven, in tegenstelling tot tijdens de eerste lockdown, open. De Europese grenzen blijven open. "Behalve bij uitzondering" blijven de buitengrenzen gesloten. In tegenstelling tot de eerste lockdown blijven de openbare diensten, fabrieken en landbouwbedrijven functioneren, met strikte inachtneming van de gezondheidsprotocollen. Thuiswerken wordt weer gegeneraliseerd en gedeeltelijke werkloosheid weer ingevoerd. (belga)

"U zal niet van de ene regio naar de andere kunnen gaan", zei de bewoner van het Elysée. Uitzondering is een terugkeer uit herfstvakantie, in dat weekeinde zal er tolerantie zijn. Om de woonst te kunnen verlaten, zal opnieuw een attest nodig zijn, aldus Macron. Men mag enkel buitenkomen om naar het werk te gaan, naar een medische afspraak, om hulp te bieden, boodschappen te doen of een luchtje te scheppen. Privé-bijeenkomsten zijn uitgesloten, samenscholingen in het openbaar zijn verboden. Bars, restaurants en niet-essentiële handelszaken gaan dicht. Macron moedigde voor de handelszaken afhalingen, bestellingen aan huis en bestellingen van op afstand aan. Kinderdagverblijven, scholen en middelbare scholen blijven, in tegenstelling tot tijdens de eerste lockdown, open. De Europese grenzen blijven open. "Behalve bij uitzondering" blijven de buitengrenzen gesloten. In tegenstelling tot de eerste lockdown blijven de openbare diensten, fabrieken en landbouwbedrijven functioneren, met strikte inachtneming van de gezondheidsprotocollen. Thuiswerken wordt weer gegeneraliseerd en gedeeltelijke werkloosheid weer ingevoerd. (belga)