Franse Herinneringstuin geopend in het Passchendaele Memorial Park in Zonnebeke

de kinderen van de Franse gemeente Quesnoy mochten het lint doorknippen. © ZB
Redactie KW

In aanwezigheid van de Franse ambassadeur en eregouverneur Paul Breyne werd de Franse Herinneringstuin in het Zonnebeeks kasteeldomein geopend. Het is de laatste van de 8 tuinen die de kern vormen van de herinnering aan WOI.

De ‘Tuin van 100 jaar’ verwijst naar een 100 jaar durende vrede waardoor een rijk natuurlandschap zich op een door oorlog verwoest land kon ontwikkelen. “De Franse Herinneringstuin bevindt zich op een bebost perceel in het Passchendaele Memorial Park. Deze tastbare evolutie van 100 jaar vrede is de essentie van de Franse Herinneringstuin. Het is een hulde brengen aan de slachtoffers via grond en landschap. Frankrijk was in deze memoriaal gardens nog niet vertegenwoordigd. We zijn fier en trots. We leven nu al meer dan 70 jaar in vrede en dat is de grootte prestatie van Europa”, aldus de ambassadeur.

Franse schoolkinderen zongen vredesliederen bij de opening. De Franse Herinneringstuin is een project van ‘Mission du Centenaire de la Première Guerre mondiale et Art Jardins Hauts-de-France’. Ook vandaag werd een Belgische tuin geopend in de slotgracht van de vestingwerken van Vauban in Le Quesnoy.

(NV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier