Franse begeleiders van kinderen voor rechter na incident in Bellewaerde

© EF
Redactie KW

Voor de rechter in Ieper moet een 21-jarige tweeling uit Roubaix zich verantwoorden voor het slaan van personeel en bewakingsagenten in het pretpark Bellewaerde. Ook een Franse vrouw staat mee terecht. De drie maakten amok in de wachtrij van de attractie Niagara, maar volgens hen gingen de bewakers hun boekje te buiten.

Op 19 april vorig jaar trokken de tweelingbroers I.S. en B.S. samen met M.S. als begeleider van een groep kinderen naar Bellewaerde. Op een bepaald moment kwam het tot een discussie in de wachtrij aan attractie Niagara. Het escaleerde echter en er werden veiligheidsmensen ter plaatse geroepen. Het kwam tot een handgemeen en een van de bewakers moest naar het Jan Yperman Ziekenhuis worden overgebracht. Hij was gewond en kon vijf weken niet werken. De drie beklaagden riskeren op de rechtbank een celstraf met uitstel.

“Ik had op het ogenblik van de feiten een kind bij mij en een ander kind stond wat verder in de wachtrij”, zegt een van de broers. “Wij gingen daarbij staan, maar iemand die achter ons stond, stoorde zich daaraan en begon te discussiëren. Ik werd door vier man vastgegrepen en had geen adem meer. Ik riep naar de kinderen dat ze mijn broer moesten halen.” Wat ook gebeurde en toen die ter plaatse was, mengde hij zich in de schermutseling. “Die mensen hebben niet doelbewust slagen gegeven aan de security”, aldus meester Christine Onraet, die de vrouw verdedigde. “Die vier bewakers hebben zich als leeuwen op die man gegooid, wat niet normaal is. Hij kreeg gewoon geen lucht meer.”

“Klopt niet, die man maande aan tot kalmte en kreeg verschillende kopstoten. Hij belandde op de grond en kreeg klappen in zijn gezicht en in de ribben”, aldus de raadsman van de bewakingsagent. Het park Bellewaerde vroeg een schadevergoeding. “We kunnen niet tolereren dat personeelsleden ernstig gewond raken in ons park, waar veel kinderen zijn. Veel bezoekers werden door het incident gestoord.” Vonnis op 6 april. (CMW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier