Frans Carron, stichter Brigandsfeestcomité in Ingelmunster, overleden

Wijlen Frans Carron.© FODI
Wijlen Frans Carron.© FODI
Redactie KW

Frans Carron (87) is vrijdag 28 mei thuis overleden in Ingelmunster na een kortstondige ziekte. Frans stichtte de kippenslachterij Carron in Ingelmunster en richtte onder meer ook het Brigandsfeestcomité op.

In 1972 begon Frans, samen met zijn echtgenote, als zelfstandige met de uitbouw van de kippenslachterij Carron in Ingelmunster. Hij bleef dat doen tot zijn zoon Dirk de zaak overnam. Ondanks zijn hoge leeftijd was Frans nog iedere dag terug te vinden in het bedrijf. “Ik kan het bedrijfsleven niet achter me laten, het is mijn levenswerk”, liet Frans noteren tijdens de viering van zijn diamanten bruiloft in november 2018.

Oud-raadslid

In Ingelmunster is Frans ook bekend als stichter van het Brigandsfeestcomité, dat bestond van 1986 tot 2001. Hij was ook stichter van PVV-Ingelmunster, nu Open VLD. Frans zetelde 18 jaar als PVV-raadslid in de gemeenteraad van Ingelmunster. Hij is erevoorzitter van Vief ( vroeger Liberale Bond van Gepensioneerden, red. ).

Frans was een grote verzamelaar van oude munten maar ook van documenten uit de voorbije oorlogen. Na het overlijden van zijn echtgenote bleef Frans in zijn woning in Ingelmunster wonen. Hij was de vader van twee kinderen. Hij had één kleindochter. (PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier