Frank uit Brugge fietst naar Compostela voor vzw ‘t Veldzicht

‘t Veldzicht wuifde Frank Slootmans dinsdag uit toen hij met zijn fiets vertrok naar Compostela. (foto Davy Coghe)©Davy Coghe Davy Coghe
‘t Veldzicht wuifde Frank Slootmans dinsdag uit toen hij met zijn fiets vertrok naar Compostela. (foto Davy Coghe)©Davy Coghe Davy Coghe
Redactie KW

Bruggeling Frank Slootmans vertrok op dinsdag 1 juli vanuit Sint-Kruis met de fiets naar Compostela. Dat doet hij niet zomaar. Hij maalt de 2.300 kilometer naar Spanje af ten voordele van vzw ‘t Veldzicht, een organisatie die zorg op maat aanbiedt voor mensen met een beperking.

Frank Slootmans, gepensioneerd militair met de titel van ereprovinciecommandant van West-Vlaanderen, vertrok dinsdagmorgen vroeg voor een 2.300 lange fietstocht naar Santiago de Compostela. De man laat zich per afgelegde kilometer sponsoren voor vzw ‘t Veldzicht, een organisatie die warme zorg op maat aanbiedt voor mensen met een beperking. De vzw heeft twee vestigingen in Sint-Kruis, een in Sint-Andries en een in Beernem.

“Frank woont in de buurt van onze vestiging langs ‘t Zuidervaartje in Sint-Kruis en kwam op een dag bij ons aankloppen”, vertelt Hilde Dieussaert, directeur van vzw ‘t Veldzicht. “Hij zei me dat hij regelmatig hier passeert en onze werking een erg warm hart toedraagt. Frank wilde iets doen voor ons en sprak over een gesponsorde fietstocht naar Compostela. Voor hem was het meteen ook een manier om alles eens op een rijtje te zetten in deze verwarrende tijden. Wij vonden dat natuurlijk een fantastisch idee en hebben veel bewondering en respect voor Frank omdat hij dit wil doen. Hij legt heel die tocht grotendeels in zijn eentje af, toch wel een niet te onderschatten onderneming.”

31 ritten

Vzw ‘t Veldzicht zorgde dan ook voor een bijzonder warm onthaal toen Frank dinsdagmorgen omstreeks 9 uur passeerde aan de deur. Een pak mensen verzamelde aan de poorten van de vestiging aan het Zuidervaartje om Frank uit te wuiven.

“Enkele van onze mensen zijn ook een tijdje met hem meegereden, met gebruik van een duofiets”, weet Hilde Dieussaert. “Bedoeling is dat we zijn toch zo goed mogelijk volgen. Frank houdt een blog bij waar hij regelmatig berichten op zal posten. En wij zullen ook zoveel mogelijk info delen op de Facebookpagina van vzw ‘t Veldzicht.”

Frank fietst vanuit Brugge eerst richting Doornik. Daarna volgt hij de Westelijke Sint-Jacobsroute en gaat hij via de Col du Somport de Spaanse grens en de Pyreneeën over, om dan via Aragon aansluiting te vinden op de Camino Frances.

Het hele traject is in totaal goed voor 2.370 kilometer en 19.840 hoogtemeters, verdeeld over 31 ritten en 5 rustdagen.

Wie Frank en vzw ‘t Veldzicht wil steunen, kan een storting doen op BE65 0880 8844 5096 met vermelding ‘Onderweg naar Compostela’. Het hele avontuur is te volgen via onderwegnaarcompostella.com/blog/#naarcompostella

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier