Frank Thiers, van belcar-race naar beachbar: “Oostende is jong en hip”

Frank Thiers. © CWO
Redactie KW

Wie Frank Thiers zegt, denkt automatisch aan rallysport. Hij is er opnieuw in geslaagd om de beste te zijn in de Belcar-race op het circuit van Zolder. Samen met Jeffrey Van Hooydonk behaalde hij de zege. Daarnaast is Frank zaakvoerder bij Immo Sofra en baat hij de Blue Buddha Beachbar tijdens de zomer en de Ice Bar in de winter uit.

De Beachbar, die je vlakbij het Casino Kursaal kan terugvinden, is sinds begin deze maand open. Het voltallige en enthousiaste team is klaar voor een nieuw en hopelijk topzomerseizoen.

“Heel wat mensen kennen mij als immomakelaar. Ik ben al sinds 1987 zaakvoerder van Sofra Immobiliën in Oostende. Kopen, verkopen en zelf bouwen van onroerend goed kent voor mij geen geheimen meer. Daarnaast ben ik ook een tijd lang ondervoorzitter geweest van het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars, kortweg het BIV. Deze instantie houdt zich onder meer bezig met de deontologie van de makelaars. Hiervoor trok ik toch wel drie à vier keer per week richting Brussel. Het was een zeer goede leerschool en heeft in mijn latere carrière zijn vruchten afgeworpen!”

Snelle wagens

“Wagens en vooral dan snelle wagens zijn mijn passie! Ik draai al jaren mee in de autosport. De belangstelling voor sportwagens kreeg ik mee van mijn vader. Mijn broers hadden het vroeger meer voor de paardensport, terwijl ikzelf minder schrik had van 600 PK onder mijn kont dan van een paardje. De autosport zat al van kindsbeen af in ons DNA”, klinkt het.

Frank in actie.
Frank in actie.© gf

“In 2012 werden we Belgisch sprintkampioen met Ferrari op het circuit. Ik heb ook al drie keer de algemene overwinning behaald tijdens de 24 uren van Zolder die ik in mijn carrière al 26 maal meereed. Vorig seizoen – meer bepaald op 20 oktober 2018 – zijn we opnieuw uitgeroepen tot algemeen Belgisch kampioen op het circuit. Een goed resultaat is zeker niet enkel een kwestie van snelheid alleen… Een wedstrijd die mens en machine op de proef stelt, is een samenspel van piloten, mecaniciens, sponsors en een topwagen! We zijn gestart met BMW, dan zijn we van Porsche naar Ferrari gegaan en nu rijden we met een proto Norma. Deze wagen is een open éénzitter wat een totaal verschil is met vroeger.”

We moeten ons niet langer naar Ibiza of Saint-Tropez verplaatsen om een beachbar te kunnen bezoeken

“Oostende is een jonge hippe stad geworden. We moeten ons niet langer naar Ibiza of Saint-Tropez verplaatsen om een beachbar te kunnen bezoeken. De strandbeleving is met de jaren veel veranderd aan onze Belgische kust. Toen het ook in Oostende plots mogelijk werd om een beachbar op te starten hebben we in samenwerking met Xavier Vercaemst van C-hotels de stap gezet. Q-Music was toen al een gevestigde waarde. Het is een heel arbeidsintensieve bezigheid, maar ik doe het heel graag! Ik kan rekenen op een team van zo’n veertig jobstudenten.”

Loungemuziek

De Blue Buddha mag zich een van de vijf beste beachbars aan de Belgische kust noemen.

Het team achter de beachbar.
Het team achter de beachbar.© Freek Couvreur

“Wat is er leuker dan een cocktail te drinken op het strand en bij valavond van de zonsondergang te kunnen genieten op de tonen van goede loungemuziek? Daar tekent iedereen toch voor? Mensen die ‘s zomers frequent naar de beachbar kwamen, vroegen mij of we in de winter niks deden? Vorig jaar zijn we begonnen met ‘de Buddha Ice bar’ in het Leopoldpark tijdens de nieuwe kerstmarkt in Oostende. Volgens mij zelfs de mooiste van heel het land! Een unieke en sfeervolle locatie. Het was een kans maar ook een risico om deel te nemen aan dit nieuwe initiatief. Maar het heeft de moeite geloond. Maar nu staat de zomer voor de deur. Kom langs en geniet, zou ik zeggen! Een hele zomer lang…”

(CWO)

Wie is Frank Thiers?

Frank heeft zijn roots in Oostende en in Knokke en bracht zijn jeugd door in Jabbeke. Hij heeft drie broers: Kurt, Hans en Dimitri. Hij volgde de richting ‘Moderne’ in Nieuwpoort en studeerde verder aan het Vrij Handels- en Sportinstituut in Brugge. In 1987 richtte Frank Thiers het immokantoor Sofra op in het centrum van Oostende. Tijdens de zomermaanden tref je hem aan als zaakvoerder van de Blue Buddha Beachbar en in wintertijd is hij present in de Buddha Ice bar. Beide bars bevinden zich in Oostende.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier