Francky Vanbrabant nu ook effectief herenigd met dochter Louise

© PN
Redactie KW

Volgende woensdag zou het precies één jaar geleden zijn dat de Sloveense ex-vrouw van Francky Vanbrabant spoorloos verdween met hun dochtertje Louise (4). Zou, want na een procedureslag in Slovenië en België waarbij het hoederecht aan Francky toegekend werd, is Louise nu eindelijk terug bij haar papa. “Vanaf januari mag ze weer naar school”, vertelt de gelukkige Francky.

“Sinds dinsdagavond laat zijn we terug uit Slovenië”, begint Francky het relaas. “Nadat de Belgische én de Sloveense rechter mij gelijk gaven en Louise overgedragen moest worden aan mij, verdween mijn ex opnieuw met mijn dochter. Het was de bedoeling dat Louise eind november al terug in België was, maar dat is dus niet gelukt en het Sloveense gerecht werd ingeschakeld. Pas deze week kon de politie Louise lokaliseren en mocht ik haar gaan ophalen in de kinderopvang waar ze verbleef, nog voor mijn ex-vrouw haar kon ophalen“, zegt Franky.

Louise woont nu terug bij Francky, al vermoedt hij dat zijn ex-vrouw het hier niet zal bij laten. “Ze zal ongetwijfeld nog dingen proberen, ik moet echt ogen op mijn rug hebben. Mijn advocaat, die al meermaals bemiddelingspogingen ondernam, vindt ook dat mijn ex zeer egoïstisch is.” Toch wil Francky niet dat Louise haar mama nooit meer mag zien. “Ik heb al een sms gestuurd met een voorstel voor een bezoekingsregeling in januari, maar ze antwoordt enkel dat ze Louise altijd bij haar wil hebben. Er valt echt niet mee te praten“, zucht hij.

Ondertussen lijkt Louise zich weer helemaal thuis te voelen in Desselgem. “Ze ging vroeger al naar school in Markegem, dus ik wil haar graag opnieuw daar school laten lopen. Deze morgen zijn we al op bezoek geweest naar die school en er waren zelfs kindjes die haar nog herkenden en ‘Louise, Louise’ riepen. We werden er met open armen ontvangen. Vanaf januari dus opnieuw de gewone draai”, glimlacht hij.

(PN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier