Fotozoektocht door Deerlijk voor Kom Op Tegen Kanker

De Nachtlichtjes (met v.l.n.r. Frederik Valcke, Mieke Declercq, Petra Vandecasteele, Johan Declercq en Heidi Vandevyvere) pakken met twee fotozoektochten uit.© DRD
De Nachtlichtjes (met v.l.n.r. Frederik Valcke, Mieke Declercq, Petra Vandecasteele, Johan Declercq en Heidi Vandevyvere) pakken met twee fotozoektochten uit.© DRD
Redactie KW

Elk jaar organiseren de Nachtlichtjes een familiewandeling voor het goede doel. Het zijn dit jaar twee fotozoektochten geworden, zogenoemde ‘bubbelfamiliewandelingen’. De wandelingen zijn zo’n zes kilometer lang en kan je zowel vanuit Deerlijk als Vichte starten.

Het initiatief van de Nachtlichtjes is aan de achtste editie toe. “In 2013 hebben we met ons vriendengroepje een goede vriendin verloren aan kanker”, start Mieke Declercq haar verhaal. “Zo is het idee gegroeid om een activiteit op te zetten ten voordele van de actie Kom Op Tegen Kanker.”

Chocoladebeertjes

“We wilden de nodige fondsen bijeenbrengen om teams aan de start te krijgen van de ‘1000 km tegen kanker’. Een team kan pas deelnemen nadat er 5.500 euro ( vroeger 5.000 euro, nvdr .) is bijeengebracht. De opbrengst gaat integraal naar het wetenschappelijk kankeronderzoek .”

“We pakken elk jaar met activiteiten uit om de nodige centen te verzamelen”, vult Heidi Vandevyvere aan. “Eind oktober-begin november hebben we steevast onze verkoop van chocoladebeertjes. Twee jaar geleden organiseerden we nog met succes ‘fietsen op de rollen’ in Vichte. Ook is er onze familiewandeling, die vorig jaar omwille van de coronaperikelen niet kon doorgaan. Ambiance primeert in ons vriendenclubje. Met de Nachtlichtjes is het bovendien nooit donker in je hart…”

Foto’s in juiste volgorde

“Als alternatief hebben we dit jaar twee wandelingen uitgestippeld”, verduidelijkt Frederik Valcke. “Het zijn fotozoektochten die je met de bubbel of in familieverband kan doen. De tocht in Vichte start aan de ingang van de Stringe aan het Ommersheimplein, die in Deerlijk aan de autokeuring in de Pontstraat 7. Beide lussen zijn ongeveer 6 kilometer lang. Er is een verbinding tussen de twee wandelingen voorzien ter hoogte van de Pont- en Klijtstraat. Op die manier kan je beide lussen combineren tot één grote wandeling van ongeveer 15 kilometer.”

“Tijdens de wandeling is het de bedoeling om verschillende foto’s te lokaliseren en in de juiste volgorde te plaatsen. De locaties zijn altijd zichtbaar vanaf de wandelroute en telkens vanuit de looprichting. Alle wandelingen zijn uitgetekend met onze gekende ‘Kom Op Tegen Kanker’-pijltjes.”

Facebookpagina

”Het parcours wordt frequent gecontroleerd, want er durven al eens pijltjes verdwijnen… Op een aantal plaatsen is voor deelnemers met buggy’s een kleine alternatieve route voorzien. De beide lussen kunnen vrij gewandeld worden tot en met zondag 2 mei. Deelnemen kan via onze Facebookpagina. Na de inschrijving ontvangt men alle nodige info via mail. Om de inschrijving compleet te maken, vragen we om 5 euro per antwoordformulier over te schrijven op BE07 7380 3953 1966 van vzw De Nachtlichtjes.”

Info: www.facebook.com/ nachtlichtjes en de nachtlichtjesvzw@gmail.com

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten