Fototentoonstelling schetst beeld van 100 jaar Tielts bekendste winkelstraat

© (Foto WME)
Tom Van Houtte

Sinds het Allerheiligenweekend loopt in Huis Mulle de Terschueren in Tielt een tentoonstelling over 100 jaar Kortrijkstraat, de bekendste winkelstraat van de stad.

Liefst 560 winkels komen aan bod en van 330 wordt beeldmateriaal geëxposeerd. Dat gebeurt onder meer ook op drie schermen. Het gaat om een organisatie van oud-bewoners en handelaars in samenwerking met het stadsbestuur. De werkgroep bereidde de tentoonstelling zowat een jaar lang voor en verzamelde honderden foto’s van vroeger tot nu. Hoeveel het er nu precies zijn, maakt het onderwerp uit van een vragenlijst die de bezoekers kunnen invullen.

Ook digitale wandeling

Overigens is momenteel ook een digitale wandeling uitgestippeld in de Kortrijkstraat waarbij aan de etalages nog eens 120 foto’s met QR-codes te vinden zijn die toelaten om per pand alle beschikbare beeldmateriaal op te vragen.

De fototentoonstelling is nog toegankelijk op maandag 1 november en in de weekend van 6-7 en 13-14 november, telkens van 14 tot 18 uur in Huis Mulle de Terschueren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier