Fototentoonstelling Fotoclub Groeninghe Kortrijk in VC Mozaïek

Foto voor de tentoonstelling van fotoclub Groeninghe Kortrijk. © LL
Redactie KW

De nieuwe fototentoonstelling van Fotoclub Groeninghe is opnieuw opgebouwd uit verschillende thema’s, de beelden werden afgedrukt op groot formaat, en zijn een lust voor het oog.

Alle leden haalden het onderste uit de kast om puurheid en schoonheid te tonen in krachtige beelden die de naam van de tentoonstelling ‘Experience 2019’ kracht bij zet.

Het eerste thema is rond Namibië, het woestijnland in het zuidelijk deel van Afrika. Beelden van de highlights met Sossusvlei/Deadvlei/Dune 45, Swakopmund, Waterberg, Namib-woestijn, het wereldvermaarde Etosha National Park… enz.

Acht leden van fotoclub Groeninghe werkten kort als vrijwilliger bij de “Harnas Wildlife Foundation”, een dierenopvangcentrum van +10.000ha waar grotere dieren (leeuwen – cheeta-luipaard – Afrikaanse wilde honden – …) opgevangen worden. Dikwijls zijn het heel jonge dieren waarvan de ouders door stropers werden gedood of dieren die zwaargekwetst raakten en revalideren.

In de loop van dit jaar en vorig jaar bezochten tal van de leden Chernobyl, een klein dorpje dat op 26 april 1986 de wereld dooreen schokte, een ontplofte kerncentrale met massale radioactieve uitstoot. Door de ramp werd een enorm gebied volledig verlaten. De natuur neemt het gebied terug in, de verlaten stad Pripyat is een ruïne. Bijzonder waren de ontmoetingen met de bejaarde inwoners die weigerden het verboden gebied te verlaten of tegen de wil van de overheid terugkeerden.

De beklijvende stedelijke restanten en de gebleven inwoners werden door 12 fotografen in beeld gebracht.

In de rubriek ‘Vrij werk’ stellen 25 leden hun recente werk in de niches waar ze zich individueel thuis voelen: reportage – landschap – architectuur – portret – sport – stilleven – humor – …

De leden vullen die beelden met een flinke vleug eigenzinnigheid in. Subtiele tinten, pittige structuren, krachtige expressie bij mensen, … dit kun je allemaal terugvinden.

Kortom een breed pallet aan foto’s die iedereen aanspreken.

(LL)

Deze tentoonstelling van meer dan 150 grootformaatbeelden is gratis te bezichtigen in VOC Mozaïek, Overleiestraat 15A in Kortrijk tijdens de Sinksenfeesten van 8 – 9 en 10 juni en dit van 10 uur tot 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier