FOTOKAzO flitst Koekelaarse ondernemers

Kristof Depreitere, voorzitter van de lokale Unizo-afdeling en zaakvoerder van Aveve in Koekelare mocht als eerste poseren voor de lens van Katrien. (gf)
Kristof Depreitere, voorzitter van de lokale Unizo-afdeling en zaakvoerder van Aveve in Koekelare mocht als eerste poseren voor de lens van Katrien. (gf)
Bieke Cobbaert

Karlien Depreitere van FOTOKAzO zet Koekelaarse ondernemers ‘in the picture’. In samenwerking met de lokale Unizo-afdeling zal ze de komende weken ondernemers één voor één in haar studio ontvangen om samen met hen een telkens gelijkaardige, korte shoot te doen.

Beroepsfotografe Karlien Depreitere (54) uit de Zuidstraat start met een nieuw project waarmee ze Koekelaarse ondernemers letterlijk in beeld wil brengen. In samenwerking met de lokale Unizo-afdeling zal ze de komende weken een vijftigtal ondernemers elk apart in haar studio ontvangen om samen met hen een korte fotoshoot te doen.

“De ondernemers staan model met één object dat typisch is voor hun zaak. De bedoeling is dan om alle beelden samen te brengen in een video die online zal tentoongesteld worden.”

Gratis beeld

“Het gebruikte beeld wordt ook gratis ter beschikking gesteld van de ondernemer in kwestie.”

“Zo wil ik mijn collega-zelfstandigen een hart onder de riem steken in deze vervelende tijden”, begint Karlien. “Door het wegvallen van communies, huwelijken en andere fotoshoots met meerdere personen, hebben veel fotografen het niet makkelijk. Heel wat collega’s proberen dan ook in deze tijden creatief te experimenteren. Ik liet mij door hen inspireren om ook in onze gemeente een project op poten te zetten.”

“De bedoeling is om met en voor lokale zelfstandigen een foto te maken en deze toch wel speciale tijden te vereeuwigen. Daarnaast geeft het ons de kans om toch even opnieuw met elkaar een korte, deugddoende babbel te slaan. Want het contact met de klant, zowel voor mij als voor hen, valt vandaag zowat volledig weg”, vervolgt de fotografe. Unizo Koekelare deed ondertussen een oproep naar haar leden met de vraag zich in te schrijven voor het project van Karlien. Zij kregen de eerste kans. Nu krijgen ook alle andere Koekelaarse ondernemers en zelfstandigen de kans om voor de lens van Karlien te poseren.

“In deze intense periode mogen lokale ondernemers zeker even in de spotlights staan. Net daarom steunen we het project van Karlien ten volle. De Koekelaarse zelfstandigen tonen op die manier hun product waar ze dag in dag uit mee bezig zijn. En daar mogen ze terecht fier op zijn”, besluit Kristof Depreitere, voorzitter van Unizo Koekelare en zaakvoerder van Aveve in Koekelare.

Deelnemen en info: mailto:info@fotokazo.be of 0472 82 02 96.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten