Fotografen welkom in het gesloten zwembad

Redactie KW

De stad voorziet op donderdag 10 november tussen 16 en 19 uur in het gesloten zwembad Ter Leie op het stadsdomein Oosthove in Wervik een fotomoment.

“We krijgen veel vragen binnen van fotografen die, voor het gebouw verdwijnt, graag nog een aantal zaken op de gevoelige plaat willen vastleggen”, zegt schepen van Cultuur Bercy Slegers (CD&V). “Om op die vraag in te gaan en als aanzet voor het verder verzamelen van documentatie over het zwembad, organiseren we een fotomoment. We hopen met dit initiatief alvast een antwoord te bieden aan de nood om op een waardevolle manier afscheid te nemen van het oude zwembad.”

Alle binnenruimtes toegankelijk

Via de webshop van de stad kunnen geïnteresseerde fotografen hiervoor intekenen: www.wervik.be/webshop. Er moet bij inschrijving gekozen worden voor een tijdsslot, om het halfuur vanaf 16 uur. Per tijdsslot wordt onder begeleiding van een toezichter een groepje van vier fotografen toegelaten. Tijdens dit bezoek zijn alle binnenruimtes toegankelijk. Wie ingeschreven is, moet zich op het afgesproken tijdstip aanmelden bij de begeleider, die de groepjes zal opwachten beneden aan het hellend vlak voor de ingang.

Inschrijven is volledig gratis. In ruil wordt aan elke deelnemende fotograaf gevraagd om een selectie van de genomen foto’s te bezorgen, zodat deze kunnen worden toegevoegd aan het archief. De foto’s kunnen doorgestuurd worden naar vrijetijd@wervik.be.

(EDB)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier