Fotografen brengen kijkstuk in Ardooie

Ar-difo, de digitale fotokring, zorgt voor een klassieke uitloper van de kermisfeesten in Ardooie. Voor de 43ste keer zetten ze een foto- en diashow op de agenda.

Franky Vandevoorde, Noël Hollevoet, Jozef Coghe, Philippe Coene en Gaspar Verfaillie van Ar-Difo. © (foto JCR)

Uren voorbereiding zijn aan de foto- en diashow die op 26 en 27 oktober vertoond wordt ‘t Hofland, voorafgegaan. Op pad gaan om een mooie opname te maken, op het juiste moment een beeld schieten, zorgvuldig monteren tot een beklijvende montage… De leden van de foto- en diakring, ondertussen geëvolueerd tot digitale fotokring, hebben er veel voor over om opnieuw een boeiend, maar zeker ook een gevarieerd kijkstuk te brengen.

Tijdens dat weekend zijn er drie digitale projecties. Op zaterdag is dit om 20 uur. Op zondag kun je het beleven om 15 en om 18.30 uur. Een uur voor de voorstelling kun je ook de fototentoonstelling bezoeken in ‘t Hofland.

Eigen werk

De tentoonstelling en de show zijn een greep uit het werk van de circa 50 leden van de club. “Het eerste deel van de show begint met werk van de leden. Daarna rijden we met Frans Vanclooster naar Toscanië. Elftopia is de bijdrage van Guido Depoorter. Francine Desmet toont de mooiste ‘flowers’ en de mooiste steden van Spanje werden bezocht door Linda Remmery”, klinkt het. “Jozef Coghe trok sporen langs de vloedlijn. ‘You can leave your hat on’ is de bijdrage van Els Huysentruyt. Monique Gits sluit dit gedeelte af met de Franse zonnebloemen.”

Deel twee van de show begint met clubwerk van de leden. Daarna neemt Patrick Olivier je mee naar het Nederlandse Overijssel. Vijf leden waren te gast op de voorstelling van Drums in het Kwadraat van de Koninklijke harmonie Sint Cecilia en ze geven een impressie. Els Wostyn vervolgt met een bloemenballet en vervolgens worden de Memories van Benny Ingels getoond. Sabine Poupaert was in Zuid-Afrika en laat je genieten van de schoonheid van het land. Luc Baert is dan weer ondersteboven van Daniëlle.

Daarna begint het opnieuw met een overzicht van werk van de leden van Ar-Difo. Renaat Callewaert toont opnamen in macro en van dichtbij. Seaside Stroll is de bijdrage van Patrick Werbrouck. Ten slotte kan ook Franky Vandevoorde, een habitué op de show, niet ontbreken. Hij waagde zich aan American Footbal en deelt zijn ervaring met alle aanwezigen.

Op eigen maat

Ar-Difo telt momenteel een 50-tal leden en Noël Hollevoet is nog altijd de enthousiaste voorzitter met naast hem Filip Vienne als secretaris. Enkele malen per maand komen ze met de leden samen om hun hobby te beoefenen. Filip Vienne: “We brengen mensen samen die interesse hebben in fotografie. Iedereen vindt zijn of haar weg op eigen maat. Wie al wat ervaring heeft wordt begeleid naar nieuwe technieken en bijkomende kennis. Maar wie kennis wil maken met de digitale fotografie, krijgt hier de noodzakelijke info en wordt door ervaren leden geduldig op weg gezet in deze boeiende hobby.”

Wie interesse heeft kan contact opnemen via 0473 83 45 67 of eens langsgaan op het salon van 26 en 27 oktober. Kaarten kosten 3 euro in voorverkoop of 4 euro aan de deur. Kinderen tot 12 jaar komen er gratis in. Je kan reserveren op bovenstaand nummer. Alles over de werking vind je op www.ar-difo.be. (Jan Maeseele)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.