Fotograaf Toon Walleyn ruilt Lissewege voor de Franse Auvergne

Toon Walleyn ruilt Lissewege voor het Franse Blesle. © SR
Stefaan Reuse
Stefaan Reuse Medewerker KW

In het witte polderdorp Lissewege maar ook daarbuiten is Toon Walleyn geen onbekende. Hij is een bekend fotograaf maar ook houder van een kunstgalerij in het centrum van Lissewege. Nu ruilt hij Lissewege voor het Franse Blesle, een van de mooiste dorpen van Frankrijk met een middeleeuws karakter.

“Tijdens de coronaperiode groeide het idee om de zomer door te brengen in Frankrijk waar mijn moeder regelmatig verblijft en we ook een buitenverblijf hadden in Blesle in het departement van de Haute Loire in de Auvergne streek.”

“Ik ben daar in contact gekomen met de Franse acteur Gerard Klein, die van plan was om zijn La Boutique, gelegen aan de overkant van een hotel, te verkopen. Ik had meteen interesse in het pand en zal er mijn werken tentoonstellen, maar het ook als vakantieverblijf uitbaten.”

“Ik heb in het pand twee familiekamers en twee romantische tweepersoonskamers. Elke morgen krijgen de gasten een verzorgd ontbijt geserveerd met de geuren van de kruidentuin. Het is een bijzonder mooi en ook rustig dorp. Er wonen niet meer dan 600 inwoners en alles is voorhanden. Hier vlakbij is er een bakker, slager, apotheek, kruidenier en een oplaadpunt voor elektrische wagens.”

Ideale tussenstop

“Ik ben ervan overtuigd dat ik met de ligging en het aanbod goed zit. Er komen toch al heel wat vragen binnen en heel wat Lissewegenaars willen al eens langs komen. Het is ook ideale tussenstop voor wie via Clermont Ferrand naar het zuiden verder rijdt.

Ter plaatse laat ik momenteel kleiwerk van Tine en Marc en illustraties van mezelf bewonderen.”

“Velen vroegen meteen wat er zal gebeuren met de kunstgalerij in Lissewege. Ik was aan het overwegen om het te verhuren of te verkopen (staat vanaf nu te koop, red.).”

“In elk geval zullen de geplande tentoonstellingen tot eind september nog allemaal plaats kunnen vinden”, aldus nog een enthousiaste Toon Walleyn.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.