Fotograaf Henk Rogiers deelt vijf Zedelgemse plekjes

© BC

Fotograaf Henk Rogiers maakt van de nood een deugd en ruilt zijn overvolle agenda in voor quality time in de Zedelgemse natuur. Hier deelt hij zijn favoriete plekjes in de gemeente. “Ik sta ervan versteld hoeveel moois Zedelgem te bieden heeft.”

Fotograaf Henk Rogiers stond net voor een druk voorjaar, toen de coronacrisis daar anders over besliste. “Ik fotografeer evenementen voor de gemeente zoals het afgelaste Feest of Aertryckeberg er eentje was -, maar ook en vooral sportwedstrijden en -evenementen. Die zijn nu allemaal weggevallen. Vandaag kreeg ik zelfs telefoon dat de Levensloop in Brugge werd geannuleerd. Normaal zou ik dat evenement nu voor de vijfde keer in beeld vastleggen. Dat evenement is pas in oktober, maar ik begrijp de beslissing van de organisatie. Men kiest voor zekerheid”, begint Henk. “Ook alle communiefotoshoots werden uitgesteld. Mijn heel drukke, volle agenda werd dus herleid naar nul. Of toch bijna nul. In mijn garage mag ik wel nog dringende werken uitvoeren aan auto’s.”

Tonnen vrije tijd

Maar Henk blijft niet bij de pakken zitten. “Nu ik toch tonnen tijd vrij heb, kan ik er zowel het beste van maken en mijn tijd invullen door leuke plekjes te ontdekken in Groot-Zedelgem. Ik leg die allemaal vast op mijn camera en post daarna de foto’s op Facebook. De reacties van de mensen zijn heel positief. En zelf werd ik ook al enkele keren erg verrast. Ik woon al heel mijn leven ondertussen al bijna 56 jaar in Zedelgem en toch ontdek ik nu plekjes die ik niet kende. En ik hoor het overal van de mensen. Vroeger pakten we de auto om zo ver mogelijk weg te rijden, maar vandaag genieten we van de simpele dingen en onze eigen mooie gemeente.”

Henk verkiest wandelen boven fietsen. “Al wandelend let je meer op de details en het is ook gemakkelijker om eens een gesprek aan te knopen onderweg. En neen, ik had geen wandelschoenen. Mijn werkschoenen doen dienst als wandelschoenen”, lacht Henk.

De plekjes die Henk recent ontdekte en echt de moeite vindt om met een bezoekje te bregen zijn:

1. De Pilse

“Het natuurgebied de Pilse ligt aan het einde van de Pilsestraat in Zedelgem. In de winter bestaat het vooral uit moeras, maar nu is het er heel mooi en rustig wandelen rond de waterplas. Een pluim ook voor Johan Gaudesaboos en de vrijwilligers die de Pilse zo mooi onderhouden.”

2. Watermolenvijver

“Schuin over de abdij van Zevenkerken heb je in Loppem domein Watermolenvijver. Je kunt er een mooie wandeling maken langs de vijver en de schaapjes, maar ook vogels spotten in de vogelkijkhut. Breng zeker ook een bezoek aan de Emmaüsgrot.”

3. De Moubekevallei

“Ik kende de Moubekevallei wel, maar had hem nog nooit verkend. Er valt heel wat te ontdekken en je kunt je ogen er echt de kost geven terwijl je geniet van de rust en het uitgestrekte landschap.” (BC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier